23948sdkhjf

Plan om milliardstort feriecenter lagt på is: Sælger ophæver købsaftalen

Armbevægelserne var store, da udlandsdanskeren John Bengt Møller i august fremførte planer om at købe og omdanne en del af den tidligere nordsjællandske militærlejr Auderødlejren til feriecenter.

Men ejeren af området har nu hævet købsaftalen med finansmanden, da han, flere måneder efter købsaftalen blev indgået, stadig ikke har overført købesummen på 75 mio. kr., skriver fagmediet Ejendomswatch.

Ejeren af den tidligere kaserne og senere flygtningelejr ved Arresø, er desuden under salgsprocessen endt i konkurs, efter to deadlines for købet var blevet overskredet, kunne Ejendomswatch fortælle i oktober.

Konkursboet forsøger at finde en anden køber, og afviser over for Ejendomswatch ikke at rejse erstatningskrav mod finansmanden.

Ifølge Børsen fortæller John Bengt Møller over sms, at han arbejder med ejerne om at ”finde en løsning”:

- Men beslutningen ligger alene hos kurator, som har ansvaret for et kompliceret konkursbo, som efter min opfattelse aldrig bude have landet i den kedelige situation, skriver han til Børsen.

John Bengt Møller skrev i august i en længere skriftlig kommentar til Licitationen, at planerne i Auderødlejren indebar at opføre dels en feriepark i Auderødlejren, dels at støtte et projekt, der på det tidspunkt allerede var udformet af tænketanken Sustainia, om at lave et ”eksperimentarium” i bæredygtighed.

På den måde skulle ferie kunne kombineres med "rekreative oplevelser i at leve bærdygtigt," skrev John Bengt Møller, der ventede, at byggeriet ville gå i gang allerede i løbet af efteråret.

Det skulle ske med en investering på 1,5 mia. kr., pegede han på over for Børsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109