23948sdkhjf

Dansk Halbyggeri opfører nyt lager og showroom i Vejen

Omlægning af produktionen af garner til mere bæredygtighed tillige med voksende ordreindgang betyder, at tekstilvirksomheden KE Fibertec Væveri i Vejen har brug for mere plads.

De har derfor indgået kontrakt med Dansk Halbyggeri om en udvidelse på 600 kvadratmeter, der skal rumme et udvidet lager, et nyt showroom og et laboratorium til kvalitetskontrol af råvarer og færdigvarer.

Kontrakten med Dansk Halbyggeri blev indgået efter en kort proces. Entreprenøren blev nemlig fundet på nettet.

- Ofte kommer kunder på anbefaling, vi bliver indbudt til en licitation, eller fordi vi har bygget for dem før. Så det var lidt interessant, at vi ikke kendte hinanden på forhånd, siger Mogens Laustsen, direktør i Dansk Halbyggeri i en pressemeddelelse.

Industrielt byggeri

Væveriet er et selskab under KE Fibertec, der producerer bæredygtige tekstilkanaler til ventilation til industrielt byggeri.

KE Fibertec er verdens største producent af tekstilbaseret ventilation og eneste med eget væveri. Tekstilkanaler byder på en række fordele, udover at løsningen er bæredygtig. Blandt andet er tekstilkanaler mere hygiejniske, da de i modsætning til stålkanaler nemt kan tages ned og vaskes. Og i et CO2 regnskab tæller det positivt, at de i transporten vejer og fylder væsentligt mindre end stål.

Som et led i produktudviklingen i retning af en endnu mere bæredygtig produktion indfarver væveriet nu garnerne før vævningen. De skal derfor lagerføre flere spoler i de forskellige farver. Samtidig vokser ordreindgangen.

Hallen opføres i en bærende stålkonstruktion beklædt med lette facader. Den ligger i forlængelse af det eksisterende lager, og der bliver derfor også en brandsektionering.

Hallen indrettes med pallepladser og lagerreoler med en indvendig højde på 4,4 meter. En del af de 600 kvadratmeter bliver et kombineret showroom og kvalitetslaboratorium. Ventilationen bliver naturligvis ført i tekstilkanaler.

Byggeriet løber fra februar til august næste år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125