23948sdkhjf

Se listen: Her er de tre mest efterspurgte håndværker-ydelser i 2021

Alle håndværksfag har haft travlt i 2021, hvor aktivitetsniveauet har været tårnhøjt. Hos 3byggetilbud, som formidler opgaver mellem især boligejere og håndværkere har især tre håndværkerydelser været særlig efterspurgte i 2021:

  • Varmepumper
  • Badeværelser
  • El-arbejde

Knap 70.000 gange i løbet af 2021 har danskerne efterspurgt en håndværker hos 3byggetilbud.dk til at løse en given byggeopgave. Det er en stigning på mere end 50 pct. sammenlignet med 2019, men også et overraskende niveau sammenlignet med 2020, der slog alle rekorder for antallet af håndværkeropgaver, forklarer 3byggetilbud i en pressemeddelelse.

Hos 3byggetilbud.dk kan man man indhente gratis tilbud fra håndværkere på en bygge- eller renoveringsopgave. 3byggetilbud hjælper med at finde tre håndværkere eller entreprenører til den givne opgave blandt de ialt mere end 1.600 firmaer og samarbejdspartnere, som er medlem af portalen.

- I 2020 eksploderede efterspørgslen på håndværkere på grund af corona-nedlukningen, udbetalingen af indefrosne feriepenge og attraktive tilskuds- og fradragsordninger. Vi havde derfor forventet en naturlig nedgang i takt med, at samfundet igen åbnede op, men det har ikke været tilfældet. Danskernes byggelyst befinder sig nemlig fortsat på et rekordniveau, siger Nynne Groth Hallander, kommunikationsansvarlig hos 3byggetilbud.dk.

- Hjemmearbejde har klart spillet en hovedrolle, når det kommer til håndværkernes fyldte ordrebøger i  2021. Vi kan for eksempel stadig aflæse den direkte påvirkning af regeringens seneste restriktioner i vores opgavetal, påpeger Nynne Groth Hallander i en pressemeddelelse.

Da Mette Frederiksen igen anbefalede, at danskerne skulle arbejde hjemmefra mellem jul og nytår, oplevede 3byggetilbud.dk således en stigning på ca. 40 pct. i indsendte opgaver sammenlignet med samme periode sidste år.

Varmepumper og badeværelser i top

Ifølge en opgørelse fra 3byggetilbud, så tegner 2021 et tydeligt billede af de opgaver, danskerne efterspørger i boligen – og det er særligt skiftet til grønne varmekilder og nye badeværelser, der topper håndværkerlisten. Samtidig viser data fra 3byggetilbud en stigning i prisen på vunde opgaver med 32 pct. i 2021 sammenlignet med året før.

- Med et forhøjet grønt håndværkerfradrag og Energistyrelsens tilskudspuljer er energirenovering af boligen i høj kurs i 2021. Tallene viser også, at danskerne renoverer større. De investerer i et nyt badeværelse fremfor bare udskiftning af fliserne, konstaterer Nynne Groth Hallander.

Forventer nedgang i 2022

I kølvandet på to rekord år i håndværkerbranchen og fortsat byggelyst spår 3byggetilbud.dk, at 2022 kan blive lidt af en joker.

- Et kig i krystalkuglen kan tyde på, at efterspørgslen på håndværkere vil falde næste år. Læg dertil, at håndværkerfradraget afskaffes i april 2022, siger Nynne Groth Hallander.

- Det, vi hører fra vores håndværkere er nemlig, at håndværkerfradraget ofte er tungen på vægtskålen, når et grønt renoveringsprojekt skal igangsættes. En lavere efterspørgsel og et aflivet håndværkerfradrag kan desværre blive den perfekte storm i byggeriet anno 2022, lyder det fra Nynne Groth Hallander

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109