23948sdkhjf

El-varebil med stjerne kører op til 265 km på en opladning - og der er gratis parkering, mester!

Selvom håndværksmestrene og svendene hænger lidt i bremsen når det gælder om at køre el-varebil, så er de elektriske varebiler stille og rolig ved at blive at alternativ til benzin- og dieselbilerne.

Ifølge Mercedes, så er flere erhvervsdrivende således begyndt at få øjnene op for mulighederne i eldrift på gule nummerplader.

De elektriske varebiler nyder især voksende popularitet blandt alt fra håndværkere til kurerer, og nu melder den nye Mercedes eVito sig på banen med høj komfort, stor lasteevne, mulighed for hurtigladning og en rækkevidde på op til 265 kilometer på en fuld opladning.

Og prisen; Ja, den begynder ved 357.332 kr. plus moms eller ved 2.375 kr. pr. måned plus moms med ServiceLeasing, oplyser Mercedes i en pressemeddelelse, hvor det også fremhæves, at den stigende interesse for el-varebilerne dels skyldes lave driftsomkostnigner, men også mulighed for gratis parkering i flere større byer gør, at afskeden med forbrændingsmotoren frister.

Dertil kommer, at flere kommuner og offentlige instanser i stigende grad foretrækker at benytte leverandører, som kører i elbiler.

 Den nye eVito er udstyret med en ny batteripakke på 60 kWh og rækkevidden er som nævnt 265 km. på en opladning – og det er en øgning på hele 70 pct. sammenlignet med den tidligere model. Med den valgfrie fartbegrænser til 80 kilometer i timen er rækkevidden helt op til 310 kilometer.

 Afgørende opdateringer

Den elektriske drivline leverer fortsat op til 85 kW, svarende til 116 hestekræfter, men som noget nyt er det nu muligt at lade eVito igennem et CCS-stik med en effekt på op til 80 kW. Med maksimal effekt kan batteriet lades fra 10 til 80 pct. på ned til 35 minutter, og dermed forlænges rækkevidden nemt i en fart. Samtidig klares en opladning fra fra 0 til 100 pct. ved en wallbox omkring 6 timer og 30 minutter, når der lades med 11 kW.

Rekuperationsfunktionen, som opsamler bremseenergi og forlænger bilens rækkevidde, når der bremses, er blevet opdateret. Funktionen kontrolleres fortsat via skiftepaler bag rattet og den nye funktion, køreprogrammet DAUTO, justerer automatisk kraften af rekupereringen i realtime på baggrund af data fra bilens aktive sikkerhedssystemer.

Batteripakken er placeret under gulvet og optager således ikke plads i varerummet, der rummer op til 6,6 kbm. I den ekstralange version, som måler 5.370 mm og må laste op til 858 kg. Mercedes eVito fås også en version, som måler 5.140 mm og må laste op til 888 kg. Totalvægten for begge modeller er 3.200 kg.

Standardudstyret omfatter detaljer som Active Breake Assist, Attention Assist og lyssensor samt 17” hjul, varme i førersædet, multifunktionsrat og CSS-lader op til 50 kW. 80 kW-ladefunktionen er ekstraudstyr.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094