23948sdkhjf

For anden gang: Züblin vinder byggeri hos Novo Nordisk

For anden gang inden for få måneder vælger medicogiganten Novo Nordisk Züblin som entreprenør på en fabriksudvidelse. 

Denne gang har entreprenørvirksomheden underskrevet totalentreprisekontrakt på nyopførelse af lager- og kontorbygninger samt ombygning af en eksisterende produktionshal. Byggeriet omfatter i alt 6.600 kvm produktionsfaciliteter i Fabriksparken i Hillerød, skriver Züblin i en pressemeddelelse. 

Projektet er en del af udvidelsen af Novo Nordisks eksisterende produktionsfaciliteter, hvor virksomheden blandt andet producerer diabeteslægemidler. Med udvidelsen får Novo Nordisk yderligere kapacitet, så de kan sikre fremstillingen af fremtidens diabetesprodukter. 

Fakta: Novo Nordisks udvidelse i Hillerød

Hvad: 6.600 kvm lager- og kontorbygning 

Bygherre: Novo Nordisk

Bygherrerådgiver: Aqvila

Totalentreprenør: Züblin

Arkitekt: RH Arkitekter

Rådgivende Ingeniør: Sweco Danmark

Rådgivervirksomheden Aqvila har stået for den indledende projektering, mens Züblin, RH Arkitekter og Sweco udfører den resterende hovedprojektering og projektopfølgning.

– Det er det andet projekt indenfor kort tid, som Züblin indgår aftale med Novo Nordisk om. Det vidner om et godt og konstruktivt samarbejde, hvor vi i fællesskab finder frem til de rigtige løsninger, udtaler bestyrelsesformand for Züblin, Jens-Henrik Nicolaisen, i pressemeddelelsen. 

På udkig efter flere små og mellemstore projekter 

Han henviser dermed til, at Züblin i september sidste år underskrev hovedentreprisekontrakt på udførelse af 7.000 kvm råhus til et nyt produktionsanlæg for Novo Nordisk i Kalundborg

Med det nye projekt i Hillerød styrker entreprenøren sin portefølje af små og mellemstore projekter yderligere. Selvom Züblins nok mest kendte referencer er spektakulære projekter som Blox, Axel Towers og metro til Nordhavn i København, så har virksomheden også en lang portefølje af mindre projekter bag sig, herunder byggegruber, råhuse, produktionsanlæg og kontorbyggerier. 

– Projektets størrelse i Hillerød passer godt til Züblins strategi i Danmark, hvor vi har fokus på at udvide vores portefølje af små og mellemstore projekter. Det betyder, at vi er på udkig efter leverandører og samarbejdspartnere til denne type af projekter samt byggeledere, der ønsker at prøve kræfter med små og mellemstore projekter i en international virksomhed, forklarer Jens-Henrik Nicolaisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.142