23948sdkhjf

Bæredygtighed i gulvhøjde: Nu er lakken indeklimamærket

Indeklimaet og dets påvirkning af vores trivsel og helbred er et stødt voksende parameter i byggeriet.

Det fastslår gulvgrossisten Scandinova i en pressemeddelelse, hvor virksomheden samtidig kan fortælle, at bæredygtighedsbegrebet er kommet ned i gulvhøjde. Gulvgrossist har nemlig ved udgangen af 2021 fået Indeklimamærket på samtlige private label-gulvlakker.

- Indeklimaet påvirkes af gulve og vægge, fordi de store overflader medfører, at afdampningen af flygtige, organiske forbindelser kan være stor. Indeklimamærkningen har stor relevans i vores branche, hvorfor vi har valgt at fokusere på denne certificering i første omgang, siger Tomas Bohse, salgskonsulent og ansvarlig for miljø- og indeklimacertificeringer hos Scandinova.

Mere end blot byggeteknisk rådgivning

Det er fire XpertPro-lakker, der i efteråret sidste år blev miljøcertificeret med Indeklimamærket hos Teknologisk Institut. Mærkningen er et grønt stempel, som fastslår, at Scandinovas lakker opfylder krav om blandt andet afgasning.

- Det er naturligvis et stort skridt for Scandinova, og noget som vi kan og skal være stolte af. Vi er påbegyndt en rejse henimod øget dokumentation af processer og med meget mere fokus på miljø- og indeklimavenlige produkter, siger Tomas Bohse.

Han forstår kompleksiteten, som både de professionelle og private står overfor, når de skal navigere mellem de mange mærknings- og certificeringsordninger, der hjælper til at kvantificere og kvalificere miljøegenskaber og bæredygtighed i et byggeri.

Uddannelse af personalet er altafgørende i den sammenhæng.

- Det forventes i højere grad, at vi hos Scandinova kan yde mere end blot byggeteknisk rådgivning. Vi er nødt til at sætte os grundigt ind i produktviden og processer, som taler ind den aktuelle dagsorden om et mere bæredygtigt byggeri og sundt indeklima, fortæller Tomas Bohse.

Det Grønne Valg 

XpertPro-lakkerne, der har fået Indeklimamærket, er blandt de mange produkter, der fra efteråret 2021 indgår Det Grønne Valg med tydelig markering på Scandinovas hylder.

Det Grønne Valg er inspireret af byggecenterkæden Bygmas initiativ, der skal gøre det nemt og bekvemt for kunderne at vælge de mest miljø- og indeklimavenlige produkter.

- Vi oplever, at flere og flere kunder efterspørger et grønt og mere indeklimavenligt alternativ. Så er det selvfølgelig positivt, at vi kan henvise til vores grønne valg, hvor vi kan tilbyde en bred vifte af produkter mærket med anerkendte miljø- og certificeringsordninger, herunder nu også Indeklimamærket. På den måde er vi med til at sikre et sundere byggeri, og det er da fantastisk, fastslår Tomas Bohse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109