23948sdkhjf

Urimeligt at mester skal vente på statiker og brandrådgiver

Mester Tidendes chefredaktør sætter aktuelle sager på spidsen

Nye byggematerialer, dokumentationskrav og nye regler for statiske beregninger og brandrisiko stille mere end nogensinde krav til entreprenører og håndværksmestre. Især når det handler om statik og brandkrav, så har det sat byggeriet under et voldsomt pres og der er opstået så massive flaskehalsproblemer, at nogle opdragsgivere ligefrem vælger at lægge deres projekter i mølposen.

Det er især specialister som klasse 3 brandrådgivere og certificerede, anerkendte statikere, som er i høj kurs i byggeriet - og som skaber flaskehalsproblemerne. Der er simpelthen alt for få af disse specialister til at dække efterspørgslen.

Flere håndværksmestre og entreprenører peger på, at kravene om beregninger i forhold til statik og brand er alt for vidtgående i forhold til det, som man kan betegne som opgaver, hvor der er lang erfaring med at udføre opgaverne uden lange og omkostningskrævende specialistberegninger.

I bund og grund handler det vel derfor om, at der indføres flere præaccepterede løsninger - altså løsninger på opgaver, som på forhånd er godkendte og accepterede, både i forhold til statik og brand.

Der er allerede en lang række præaccepterede løsninger, men selv den mindste afvigelse betyder, at opgaven skal sendes til de særlige statikere og brandrådgivere.

Det giver absolut ingen mening - det er dumt og dyrt og skaber ingen reel værdi for bygherren og slutbrugerne.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125