23948sdkhjf

Installatører: Grøn omstilling handler også om målrettet uddannelse

En ny rapport peger på, at installatørerne er en vigtig del af den grønne omstilling. Rapporten understreger også vigtigheden af at tilpasse installatør-uddannelserne til den hastige udvikling.

Det skriver Tekniq Arbejdsgiverne i en pressemeddelelse. 

- Den teknologiske udvikling indenfor vvs går ekstremt hurtig. Derfor er der heller ikke råd til at hvile på laurbærrene, hvis vi fortsat vil være med til at bære Danmark sikkert ind i fremtiden. Vores håb og forventning er, at partierne i Folketinget vil gøre deres del ved at sikre investeringer i nyt udstyr, ny teknologi og faglig opkvalificering af faglærerne på erhvervsskolerne. For uden investeringer i de grønne erhvervsuddannelser når vi ikke i mål med den grønne omstilling, siger Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne i pressemeddelelsen.

Skal afspejle efterspørgsel

Det gælder også vvs-installatørerne, som også efterspørger en opdatering af uddannelserne.

- Det er vigtigt, at nye teknologier, der bidrager til den grønne omstilling og energibesparelser, fortsat bliver implementeret i vvs-energiuddannelsen. Som en central spiller i den grønne omstilling er vi glade for, at vores løbende udvikling og opdatering af uddannelsen i høj grad afspejler de behov, branchen efterspørger, siger forbundssekretær i Blik- og Rørarbejderforbundet, Kim Fusager Balle, og uddyber:

- Men det stopper ikke her. Vi fortsætter udviklingen af vvs-energiuddannelsen og håber på, at man politisk er villig til at investere klogt for at få uddannet velkvalificerede unge.

Rapporten er udarbejdet af EA Energianalyse på vegne af Tekniq Arbejdsgiverne og Blik- og Rørarbejderforbundet.

På baggrund af rapportens resultater og anbefalinger vil Tekniq Arbejdsgiverne samt Blik- og Rørarbejderforbundet nu igangsætte arbejdet med at opdatere uddannelses- og efteruddannelsestilbuddene, så installationsbranchen kommer til at stå endnu stærkere til fordel for både virksomheder, ansatte og klimadagsordenen, lyder det i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109