23948sdkhjf

Ikke på gaden endnu: El-varebil får top sikkerheds-stempel

Selvom de første Ford E-Transit, som er Fords første 100 pct. el-varebil, endnu ikke er rullet ud på de europæiske veje, så roses varebilens avancerede førerassistancesystemer.

Bilen får således guld af den anerkendte og uafhængige crash-test-myndighed, Euro NCAP, som står bag de omfangsrige tests af varebilen, der blandt andet omfatter automatisk nødbremse ved kollisionsfare med andre biler, cyklister og fodgængere, mens også varebilens vognbaneteknologi, skiltegenkendelse og passagerovervågning er blevet gennemtestet.

Ford E-Transit har avancerede førerassistancesystemer som standard og vil blandt andet være udstyret med Pre-Collision Assist, automatisk nødbremsesystem med fodgængergenkendelse, 360 graders kamera og Lane-Keeping System.

Euro NCAP har udsat E-Transit for adskillige tests. For eksempel test af bremseevne ved pludselig opbremsning fra forankørende bilister, men også ved at simulere et barn, der løber over vejen foran varebilen, der kræver akut nedbremsning   Alt sammen scenarier, der ikke er utænkelige i større byer, hvor Ford forventer, at E-Transit særlig vil køre rundt på gaderne, skriver Ford i en pressemeddelelse.

Ford har nu hele to varebiler i 2-tons segmentet, der er blevet anerkendt med guld i sikkerhed for deres avancerede førerassistancesystemer. I december 2020 blev den konventionelle Ford Transit også belønnet med guld af Euro NCAP for dens høje sikkerhed.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094