23948sdkhjf

20-årig dansk bilindretnings-datter har styr på kasserne

Sortimo, som er er kendt for indretningsløsninger til varebiler og kassevogne, kan fejre 20 års jubilæum i Danmark. Men virksomhedens historie begynder imidlertid helt tilbage i 1973, hvor den tyske grossist Herbert Dischinger udvikler en kompakt metalkuffert til systematisk opbevaring af søm, skruer, skiver, dybler og andre småting.

Håndværkerne har hidtil været nødt til at bruge en vrimmel af æsker og poser, og nu kan det hele være i den geniale metalkuffert med produktnavnet KM 321, som bliver startskuddet til Sortimo.

Det fortæller virksomheden om i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, at Sortimo tager et stort spring fremad i 1990, hvor den første varebilsindretning lanceres. Det baner vej for et tæt samarbejde med producenter af erhvervskøretøjer og succesen på det tyske hjemmemarked giver blod på tanden. Sortimo begynder en international ekspansion, der foreløbig har ført til 12 datterselskaber og repræsentation i mere end 40 lande.

Sortimo i Danmark

I 2002 etableres det danske datterselskab Sortimo A/S med hovedsæde i Ishøj. I 2004 lanceres Globelyst-serien, som optimeres løbende og fremstilles i et fiberkompositmateriale, som reducerer vægten med op til 40 pct. i forhold til konventionelle løsninger.

Sortimos danske datterselskab vokser og flytter i 2008 til det nuværende hovedsæde i Greve, syd for København. Dagbladet Børsen kårer i 2014 Sortimo som gazellevirksomhed, som et synligt bevis på virksomhedens markante vækst.

I 2018 lanceres SR5, som er femte generation af Sortimo reolsystemet, som giver håndværkere og serviceudbydere optimal arbejdspladsindretning på snæver plads.

I dag er Sortimo ikke blot producent af fleksible og innovative bilindretninger. Med platformen mySortimo tilbyder virksomheden også et digitalt full-service-koncept.

MySortimo platformen rummer en brugervenlige løsninger og muligheder for individuelt design af erhvervsbiler efter branchebehov, så kunderne kan konfigurere og bestille online 24-7 og hurtigt modtage en 100 pct. skræddersyet erhvervsbil.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142