23948sdkhjf

Sandra samlede viden om fagteknikker på udvekslingsrejse til Tyskland

For Sandra Arler bød udvekslingsrejse som elev hos anlægsgartnervirksomheden OKNygaard på nye fagteknikker, indblik i en anderledes arbejdskultur og personlig udvikling

Anlægsgartnerelev Sandra Arler var i efteråret på et udvekslingsophold i Tyskland som en del af sit elevforløb hos OKNygaard. Opholdet bød på mange spændende oplevelser – kulturelt, sprogligt og fagligt. 

Hvis man spørger Sandra Arler, var det særligt spændende at prøve kræfter med anderledes fagteknikker.

- I Danmark etablerer vi for eksempel altid belægning på grus, som planeres og komprimeres, men i Tyskland bruger de i stedet skærver som underlag. Det er en helt anden måde at anlægge på, fordi behovet for afvanding er vigtigere i Tyskland end den præcision og stabilitet, som et grusunderlag giver, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Hun blev ”prøvekanin”

Egentlig skulle Sandra Arler have været på udveksling i Japan, men da hun pludselig stod uden læreplads, kom hun i kontakt med OKNygaard, som greb muligheden og foreslog, at Sandra kom i lære og blev ”prøvekanin” i et nyt samarbejde om udveksling med den internationale anlægsgartnegruppe idverde, som OKNygaard er en del af. Sandra Arler kom derfor på udveksling fra oktober til december 2021 hos et af idverde Tysklands datterselskaber i Stuttgart.

I dag er Sandra Arler stadig i lære hos OKNygaard og skal til svendeprøve i efteråret.

- Udvekslingen har givet mig flere faglige perspektiver og kompetencer, men det har også udviklet mig som menneske og givet mig en større selvstændighed, fordi jeg var alene afsted og måtte finde andre måder at kommunikere på, når mine tyske sprogkundskaber ikke slog til, fortæller Sandra Arler.

Et lærerigt samarbejde for alle parter

Også for OKNygaard har udvekslingen budt på gode oplevelser gennem samarbejdet med idverde i Tyskland. For adm. direktør i OKNygaard, Ole Kjærgaard, er det netop én af fordelene ved at være en del af en større, international anlægsgartnergruppe som idverde.

- Det giver rigtig god mening at hjælpe hinanden. I de forskellige lande gør vi tingene forskelligt, og vi har forskellige ting, vi er rigtig gode til. Med et elevsamarbejde på tværs af landegrænser opnår vi ny viden, nye erfaringer, og vi får udviklet en bredere faglighed.

Det er ambitionen, at vi får iværksat endnu flere udvekslingsophold. Både hvor vores elever får mulighed for at besøge andre idverde-datterselskaber, men også at vi i OKNygaard får udvekslingselever fra for eksempel England, Tyskland, Frankrig, Holland eller Schweiz, siger Ole Kjærgaard.  

 

Anlægsgartnerelev i OKNygaard, Sandra Arler, fik afprøvet nye fagteknikker på sin udveksling i Tyskland

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Til håndværkets folkemøde måler landets mest talentfulde lærlinge deres skills
Til håndværkets folkemøde måler landets mest talentfulde lærlinge deres skills
Rejsegilde nummer to på tre måneder i samme boligområde
Efter kun fem år skal Carlsberg Byens vartegn renoveres
Servicevogne plyndres for dyrt værktøj – politiet har svært ved at følge med
Tømrerlærling og legatmodtager: Juliane vil skabe et netværk for kvinder i branchen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125