23948sdkhjf

Hvid isolering bliver mere grøn med fraskær og brugte fiskekasser

EPS-isolering lavet af brugt flamingo, med samme egenskaber som ny EPS, reducerer CO2-udslippet med 56 pct. og leveres med miljøvaredeklaration

EPS, også kaldet hvid isolering eller flamingo, er et udbredt isoleringsmateriale i alt fra nybyggeri til boligrenovering. Da EPS ikke nedbrydes, er den også velegnet til genbrug, og det er netop hvad Stark gør med lanceringen af en ny serie EPS-isolering under byggecenterkædens eget RAW-varemærke.

RAW RE80 EPS er fremstillet af fraskær og brugte fiskekasser, der brydes op og derefter gennemgår stort set samme produktionsproces som ny EPS. Selv om den består af 100 pct. genanvendt materiale, har RAW RE80 nøjagtig samme egenskaber som ny EPS og er også CE-mærket. Produktet kommer også i alle de gængse mål og tykkelser på mellem 10 og 200 mm, så det er let for håndværkere og bygherrer at skifte til mere miljøvenlig isolering.

- Ved at genbruge EPS reducerer vi produktets CO2-udledning i produktfasen med 56 pct. Samtidig er RAW RE80 meget nem at sortere og genanvende igen og igen, fordi det bevarer sine egenskaber til at isolere mod kulde og fugt. Miljømæssigt er der altså tale om en markant forbedring sammenlignet med at bruge jomfruelig EPS, siger bæredygtighedschef i Stark Danmark Kristian Fribo, i en pressemeddelelse.

Miljøvaredeklaration

En anden fordel er, at RAW RE80 kommer med en produktspecifik miljøvaredeklaration (EPD).

- Det bidrager til mere præcise livscyklusvurderinger for byggeriet. Specielt i byggerier, der bygges efter DGNB-systemet, har RAW RE80 den fordel, at den ikke tillægges en usikkerhedsfaktor som almindelig EPS-isolering, der må nøjes med branchespecifikke miljøvaredeklarationer, siger Kristian Fribo.

Dermed er RAW RE80 et produkt, der vil bidrage positivt til at nå de skærpede miljøkrav til byggeriet. Det gælder for eksempel kravet om livscyklusberegninger fra 2023 og yderligere krav frem mod 2029.

- Et andet eksempel er, at der med stor sandsynlighed vil komme krav om produktspecifikke miljøvaredeklarationer til svanemærkede byggerier. De krav er RAW RE80 klar til, forklarer Kristian Fribo.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkursramt malingkæde genrejst med næste generation ved roret
Krisekorps hjalp anlægsgartner på randen af konkurs
Virksomheder giver tandpleje som alternativ til lønstigninger
Starter nyt byggefirma efter konkurs: Muffbyg-direktør er tavs
Hvem kan gøre Sofie og Søren kunsten efter?
Minus 90,9 mio. kroner: Scandi Byg styrtdykker i nyt regnskab
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.11