23948sdkhjf

Byggeriet er rigt repræsenteret på DM i Skills

286 af Danmarks dygtigste lærlinge begyndte i dag kampen om at blive den bedste inden for deres fag.

49 forskellige fag stiller op ved DM i Skills, der holdes i den vestsjællandske by Høng, og bygge- og anlægsbranchen er rigt repræsenteret med konkurrencer inden for fag som tømrer, bygningsmaler, brolægger, struktører og flisemurer.

Tømrer og snedkervirksomheden Mester Madsen fra Præstø har eksempelvis to lærlinge med i konkurrencerne - Tobias Preilev Hansen i bygningssnedker-konkurrencen og Niclas Veber Stryhn i tømrerkonkurrencen.

- Jeg er virkelig spændt på at deltage i konkurrencen i år. Jeg er jo hårdt presset, da det var en tømrer fra min virksomhed Mester Madsen, der vandt ved seneste Skills, siger Niclas Veber Stryhn i en pressemeddelelse.

Behøver flere lærlinge

For erhvervsorganisationen DI er det vigtigt, at DM i Skills nu vender tilbage for fuld styrke, efter arrangementet blev aflyst sidste år som følge af corona.

- Danmark behøver flere faglærte. Det er en af betingelserne for, at virksomhederne kan sikre arbejdspladser og gribe den grønne dagsorden. Derfor er det vigtigt for DI at vise de besøgende, at erhvervsuddannelser kan føre til et væld af spændende job i den anden ende. I øvrigt med mange muligheder for at videreuddanne sig, siger Kim Graugaard, viceadm. direktør i DI, i en pressemeddelelse.

Arrangørerne forventer, at 50.000 besøgende frem mod lørdag, hvor de nye danmarksmestre kåres af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094