23948sdkhjf

Se hvem der vandt Byggeriets Klimapriser 2022

Formålet med Byggeriets Klimapriser er at hylde innovative produkter og løsninger i byggeriet samt øge kendskabet til klimavenlige byggematerialer

Et bredt udsnit af den danske byggebranche var samlet, da Danske Byggecentre i går (den 3. maj) var vært ved overrækkelsen af Byggeriets Klimapriser 2022 i Vandværket i København.

Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre bød velkommen og holdt et indlæg om bæredygtighed og det tilhørende stigende behov for dokumentation.

På scenen var også Martin Ravn-Nielsen, der viste HusCompagniets imponerende vækstrejse siden 2007 og understregede vigtigheden af bæredygtighed for giganten med ordene: ”Som leverandør kan man understøtte vores projekt eller lade være at være med”.

Sidst men ikke mindst var Balder Johansen fra LOGIK & Co på scenen og talte om værdien af også at se på den bæredygtighed, som traditionelle byggemetoder og materialer som bl.a. træ, halm og tang repræsenterer.

Grønne og klimavenlige løsninger

De tre talere blev afløst på scenen af vinderne af henholdsvis Klimaprisen, Energiprisen, Miljøprisen og Arbejdsmiljøprisen. De fire vindere var udvalgt blandt et stærkt felt af i alt 26 nominerede produkter og løsninger.

Her er vinderne

Klimaprisen: Aalborg Portland A/S

Aalborg Portland vandt prisen med FUTURECEM. En helt ny cementtype, der er udviklet for at reducere udledningen af CO2. Det er en kompositcement, der udnytter synergien mellem kalcineret ler og kalkfiller til at give markante CO2-reduktioner ved fremstillingen af cementen.

Energiprisen: ASSA ABLOY Opening Solutions Denmark

ASSA ABLOY Opening Solutions Denmark vandt prisen for deres digitale låsesystem PULSE, der selv genererer energi til cylindre og hængelåse. PULSE genererer energi, når nøglen indsættes i cylinderen, hvorfor systemet er designet til en energivenlig fremtid, da der ikke bruges unødig strøm på eksempelvis standbytid.

Miljøprisen: Alfix A/S

Alfix A/S vandt prisen for deres ambitiøse arbejde med miljø og arbejdsmiljø. Hos Alfix har de gjort FN’s verdensmål til en aktiv del af vækststrategien, implementeret 60 nye EPD’er og udvidet fabrikken med et DGNB-certificeret distributionscenter.

Arbejdsmiljøprisen: BMI Group Danmark

BMI Group Danmark vandt for betontagstenen B&C 30 Ergo, der er gjort 25 procent lettere end den klassiske betontagsten, der reducerer tunge løft og risikoen for arbejdsskader. Forskellen i vægt har stor betydning for håndværkerne, der arbejder med oplægning af tag.

Det var formanden for Danske Byggecentre, adm. direktør i XL-Byg, Thorbjørn Sejer Jensen, der overrakte priserne til de fire vindere af Byggeriets Klimapriser

Ifølge Palle Thomsen et felt, der bliver stærkere år for år:

– Vi har uddelt Byggeriets Klimapriser siden 2010, og vi kan se, at niveau og ambitioner bliver højere for hver gang. De nominerede i år har virkelig imponeret mig og resten af komiteen. Det viser, at branchen er godt i gang med at forny sig selv indefra.

De fire vindere viser ifølge Palle Thomsen, hvor bredt i branchen de grønne og klimavenlige løsninger vinder indpas.

– Vi oplever en branche, der tager bredt fat. De fleste virksomheder arbejder med bæredygtighed i en eller anden form og det kommer til at blive intensiveret fremover. Klimavenlige produkter og løsninger er og fortsætter med at være en af de allervigtigste konkurrenceparametre i byggeriet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094