23948sdkhjf

Frøslev donerer metervis af træ til fremtidens træmænd

Sidste år fik 3.525 danske børn gennem projektet Kloge Hænder lov at snuse til mulighederne på landets erhvervsuddannelser, og det kunne de blandt andet takket være Frøslev, der har doneret metervis af træ til projektet.

Kloge Hænder er skabt af Naturvidenskabernes Hus, der er et nationalt center for skole-virksomhedssamarbejde med fokus på naturvidenskab, teknologi, it og håndværk, og målet er, at flere unge skal inspireres til at tage en erhvervsuddannelse. Vejen går via brobygningssamarbejder mellem grundskolen, erhvervsuddannelser og virksomheder, og hos Frøslev glæder man sig over at kunne være med til at inspirere fremtidens træmænd.

– Træbyggeri og -håndværk har et stort og bæredygtigt potentiale. Men hvis det store potentiale for alvor skal forløses, skal der større fokus på træhåndværket i undervisningen, så vi kan få endnu flere dygtige håndværkere og specialister. Og derfor bakker vi naturligvis gerne op om det gode projekt, som Naturvidenskabernes Hus har sat i værk, siger salgs- og marketingchef hos Frøslev, Brian Nissen, og uddyber:

– Vi har leveret mange meter træ til skolerne rundt om i landet, så de unge kan fordybe sig i træets verden. Det skal være så nemt som muligt for skolerne at deltage i projektet, så derfor sørger vi for både materialer og den direkte levering, således skolerne ikke er begrænset af hverken tid, transport eller økonomi i forhold til projektet.

Helt konkret består projektet i, at de unge kommer væk fra skolebøgerne for en stund. I stedet skal de kaste sig over at bygge en ottekantet træbænk, som er specialdesignet til projektet. Dermed får de unge indsigt i de processer, som håndværksfagene indeholder, og ifølge Helle Kann har der været mange positive tilbagemeldinger.

– Vi har allerede haft mange unge igennem projektet, og de er begejstrede for at få lov til at arbejde med hænderne. Flere fortæller, at det er sjovt at arbejde med træet og måle stykker op, save og slibe til. De bliver udfordret på en anden måde, og det er netop et af formålene med projektet, der fortsætter i foråret. Her skal vi blandt andet til Syddjurs og Herning Kommune, og det kan lade sig gøre, fordi virksomheder som Frøslev støtter os, fortæller hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11