23948sdkhjf

Brolæggere regner tilbud i blinde

- Medlemmerne sidder og regner tilbud i blinde, fordi det er meget uforudsigeligt, hvad der vil ske med priserne, og det gælder både på materialer og brændstof, siger Brolæggerlaugets oldermand

Brolæggerlauget i DI Byggeri afholder generalforsamling i foråret og traditionen tro skifter arrangementet mellem landsdelene; Nordjylland i år. Coronapandemien har stukket en kæp i hjulet for at afholde generalforsamling, men nu efter tre år kan det endelig lade sig gøre at mødes fysisk.

- Vi har fået et godt år og i det hele taget været heldige under coronapandemien, men samtidig med at ordrebøgerne har været fulde har vi problemer med at skaffe brolæggersvende og lærlinge, og nu oplever vi prisstigninger og en begyndende mangel på materialer, siger Brolæggerlaugets oldermand, Claus Erik Johnsen.

- Vores medlemmer sidder og regner tilbud i blinde, fordi det er meget uforudsigeligt, hvad der vil ske med priserne, og det gælder både på materialer og brændstof. Det har så sparket gang i en udvikling henimod brug af eldrevne værktøj og maskiner, siger han.

Brolæggerlauget i DI Byggeri har netop holdt generalforsamling i Blokhus og der genvalg af vice oldermand Carsten Grumsen, Arkil A/S, samt bestyrelsesmedlemmerne Theis Sterndorff Andersen, Køge Brolæggerfirma ApS, og Mikael Hougård fra Sallingelunde brolægning, mens den resterende del af bestyrelse ikke er på valg i år.

Brolæggerlaugets bestyrelse er særlig optaget af at holde brolæggerfagets traditioner i hævd, og samtidig være åben over for nye og gode ideer. Branchen er i fuld gang med at udvikle nye typer af værktøj og belægninger, der både kommer arbejdsmiljø og klima til gode, og man er desuden meget optaget af at få flere unge mennesker til at tage en brolæggeruddannelse. Oldermanden vil godt slå et slag for at flere brolæggervirksomheder melder sig ind.

- Alle landets brolæggervirksomheder kan søge optagelse i Brolæggerlauget, hvor der sidder eksperter, som kan hjælpe med arbejdsmiljøproblematikker, personalejura og meget mere, og som laugsmedlem er man altid velkommen til at ringe til mig for et fagligt råd, siger oldermand Claus Erik Johnsen.

Kurser for tilsynsførende, rådgivere og arkitekter

Oldermanden forklarer, at mange års erfaring viser, at projekter med de bedste resultater opnås via en god dialog mellem bygherren, rådgivere og brolæggermesteren. Men det skal være en dialog på lige vilkår. Det er baggrunden for, at Brolæggerlauget tilbyder et dagskursus om brolægning for tilsynsførende, rådgivere, landskabsarkitekter og bygherrer.

Kurset gennemgår anvendelsen af belægningssten, brolægning og den rigtige bundopbygning og præsenterer de udfordringer, man som tilsynsførende kan komme ud for. Kursisterne får desuden kendskab til den nyeste brolægningsstand DS 1136 og redskaber til at vurdere kvaliteten af udført brolæggerarbejde.

- Vores medlemsvirksomheder oplever, at de tilsynsførende er blevet bedre til at vurdere, hvad der er god kvalitet, og at kommunerne også gør meget mere ud af at sikre, at deres projekter udbydes til fagfolk, som kender til reglerne og kravene i DS 1136, siger oldermand Claus Johnsen.

Kurserne udbydes via Vejsektorens Efteruddannelse, VEJ-EU, samt internt som firmakurser, der er skræddersyet til Brolæggerlaugets medlemsvirksomheder.

Brolæggerlaugets bestyrelse fortsætter på posterne (bestyrelsesmedlem Kasper Thomsen fra P.P. Brolægning er ikke på billedet): Chefkonsulent Lenette Møller Jensen, DI Byggeri, Mikael Hougård (Sallingelunde brolægning), Theis Sterndorff Andersen (Køge Brolæggerfirma), Vice Oldermand Carsten Grumsen (Arkil), Nicolai Palm Hougaard (Scheller, Hougaard & Petersen) og oldermand Claus Erik Johnsen (Johnsen Brolægning). Foto: Brolæggerlauget

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093