23948sdkhjf

Farvel til bly i loddetin og loddevand

Loddetin og loddevand, som indeholder bly, skal udskiftes med alternativer uden bly, medmindre der er tale om helt særlige opgaver, hvor blyholdige produkter er nødvendige

Tekniq Arbejdsgiverne er i øjeblikket i dialog med Arbejdstilsynet om, hvordan vvs-branchen får udfaset loddetin og loddevand, som indeholder bly.

Det skriver Tekniq Arbejdsgiverne på Installationsmedierne.dk

Arbejdstilsynets data viser, at nogle vvs-virksomheder fortsat søger om en såkaldt giftmeddelelse, som gør det lovligt at købe og opbevare blyholdige produkter til et enkelt projekt eller i en periode på tre år.

Dermed bliver der formentlig stadig brugt blyholdigt loddetin og loddevand til en del projekter – og det er der ingen grund til, lyder det fra Lone Alstrup, der er chefkonsulent på Arbejdsmiljøområdet i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

– Bly er et farligt stof, og lovgivningen er på vej til at blive strammet, så det bliver mere besværligt at købe og bruge loddetin, som indeholder bly, de kommende år. Derfor opfordrer vi branchen til at skifte blyholdige produkter ud med de fuldgode, ikke-blyholdige alternativer, som eksisterer på markedet. Der er ingen grund til at lade være, siger Lone Alstrup

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125