23948sdkhjf

Svendene presser på for at få mere i posen, mester!

Her skriver Mester Tidendes chefredaktør om aktuelle emner, som især har betydning for små og mellemstore virksomheder

Efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft i byggeriet har gennem længere tid skabt et forholdsvis massivt pres på lønnen. Det koster derfor ofte mester ekstra penge både at fastholde og hyre kvalificerede svende. Hvis han det i det hele taget kan støve dem op.

Med inflationen, som udhuler købekraften, må mester forventer yderligere pres på lønnen. I april kom inflationen op på 6,7 pct. Derfor vil svendene have mere i posen.

Det er svært at dæmme op for lønpresset. Og så længe, der er ekstra penge på bundlinjen hos mester, ja, så går kabalen jo nogenlunde op.

Men, i de virksomheder hvor bundlinjen slet ikke er noget at håbe hurra for, vil det blive svært at imødekomme svendenes lønkrav. Især hvis konkurrenterne byder 10-20 kroner mere i timen

Nu er penge jo ikke alt, er der vist nok nogen, som har sagt engang. Måske fordi de ikke selv havde nogen penge eller fordi de havde fundet andre værdier. Og netop det med at skabe andre værdier end penge i posen for svendene, er helt klart noget, som mester skal arbejde med i denne tid.

Måske handler det for eksempel for nogle svende om at kunne køre en halv time tidligere et par dage om ugen for at kunne hente junior i vuggestuen. For andre handler det måske om at kunne møde en halv time senere for at kunne sende børnene afsted. Og for andre handler det måske om adgang til uddannelse osv.

Disse mere bløde værdier skal mester i hvert fald tænke ind i sin personalepleje, så han har andet at tilbyde sine svende end blot løn.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093