23948sdkhjf

Viborg finder ny entreprenør efter Torntoft & Mortensen-konkurs

Prisen stiger, men tidsplanen holder. Sådan lyder den meget korte udlægning af begivenhederne efter, at Viborg Kommune har valgt en ny entreprenør til tømrerentreprisen på den nye skole Lysningen i Viborg-bydelen Overlund. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Med byggevirksomheden Torntoft & Mortensens konkurs i april, risikerede det allerede forsinkede skolebyggeri at skulle rykke færdiggørelsen nok engang, idet den Horsens-baserede virksomhed havde tømrerentreprisen til 45 mio. kr. på projektet.

Viborg Kommunes borgmester, Ulrik Wilbek, oplyser til Viborg Stifts Folkeblad, at kommunen har indgået kontrakt med TBS A/S fra Skive. Firmaet blev nummer to i udbudsrunden, Torntoft & Mortensen vandt i efteråret 2021.

- Vi har fra en advokat fået at vide, at det er muligt for os at undgå en ny EU-udbudsrunde. Det ville have betydet en forsinkelse på i hvert fald seks måneder, og det vil vi for alt i verden undgå. Byggeriet skal ikke forsinkes mere, siger Ulrik Wilbek til avisen.

Økonomisk bliver konsekvensen af entreprenørskiftet, at prisen - som hidtil har været cirka 230 mio. kr. - stiger med 15 mio. kr.

Om Lysningen i Overlund

  • Lysningen omfatter en ny skole til 750 elever og en ny idrætshal. Skolen skal senere kunne udvides til op til 1.300 elever.
  • Bygningen opføres ved Overlund Hallen i Viborg.
  • Desuden skal der kunne etableres en ny Hal 2 med fokus på springgymnastik og atletik, hvis foreningerne kan finansiere det.
  • Det nye samlingssted skal - som skolen og hallen i dag - danne ramme om undervisning og foreningsidræt, men der skal også skabes plads til nye idrætsgrene og de borgere, som slet ikke er organiseret.

Forsinket af genudbud

Byggeriet af Lysningen startede ikke som planlagt. Tidligt i 2021 måtte annullere det oprindelig udbud af 14 fagentrepriser annulleres på grund af en uventet stigning i leveringstiden for betonelementer. Skoleprojektet blev samtidig forsinket med et år og den ventede åbningsdato rykket fra august 2023 til sommeren 2024.

Efter et genudbud faldt hovedparten af fagentrepriserne på plads i september 2021 - heriblandt med Torntoft & Mortensen på tømrerprisen.

Genudbuddet betød ikke kun en ny åbningsdato for skolen i Overlund. Anlægsrammen måtte øges fra tidligere 220 mio. kr. til 230 mio. kr. For at dække overskridelsen blev der fundet en række besparelser i entrepriserne og på inventar, ligesom skoleprojektet fik tilført yderligere 10 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109