23948sdkhjf

Fortove i elendig forfatning - vil koste kommune en milliard

Der er behov for 917 millioner kroner, hvis efterslæbet på vedligeholdelsen af fortovene i Holbæk Kommune skal indhentes

Med det nuværende niveau for Holbæk Kommunes budget for renovering af fortove ville det tage 153 år at bringe fortovenes tilstand op på en tilfredsstillende tilstand.

En vurdering af tilstanden for de cirka 300 kilometer kommunale fortove viser nemlig, at der er behov for 917 millioner kroner. Og det årlige budget til renovering af fortove lyder på seks millioner kroner.

Det skriver sn.dk

Vurderingen af fortovenes tilstand er foretaget efter de principper, som anvendes i Vejdirektoratets vejledning Samkom. Politikerne i Holbæk Kommune efterspurgte i forbindelse med forhandlingerne om anlægsbudgettet i efteråret 2021 en orientering om fortovenes tilstand.

Der er siden foretaget en ny vurdering af tilstanden, og resultatet blev tirsdag fremlagt for udvalget for plan, bolig og lokal udvikling, hvor medlemmer nærmest faldt ned af stolene. Der var tale om en orienteringssag, og dermed skulle udvalget ikke træffe nogen beslutning.

- I udvalget er der stor overraskelse over, at der er så markant et efterslæb. Det er et kæmpe beløb, og det gjorde indtryk på udvalget. Vi talte på mødet om, at vi skal blive bedre til i budgetforhandlingerne at tage fat i de ting, der måske står sidst. Og vi ved, at borgerne går op i, at der ikke er huller i fortovene, og at de ikke er skæve, siger udvalgsformand Lars Qvist (S) til sn.dk

Han peger på, at opgørelsen viser, at selv med en tredobling af det årlige budget til fortovene - fra 6 til 18 millioner kroner - så ville det vare 50 år at nå igennem opgaven. Og standarden ville stadig i gennemsnit være under middel.

- Vi må påvirke vores partier til at tage fat på opgaven. Vi har en opgave i at bære det med ind i budgetforhandlingerne. Når fortovene ikke bliver vedligeholdt, bliver det kun dyrere. Det er et svært tidspunkt at få beskeden på, for vi er i forvejen presset og har skåret ned på anlægsbudgettet. Og lige nu forhandler regeringen og KL om kommunernes økonomi i 2023, og vi er ikke så optimistiske, siger Lars Qvist, til sn.dk

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093