23948sdkhjf

Rigtige mænd skærer fliser, så det støver!

Her skriver Mester Tidendes chefredaktør om aktuelle emner, som især berører små og mellemstore virksomheder

Det kan godt være, at mestre og svende ude på byggepladserne af og til ryster på hovedet over de mange sikkerhedsregler. Selvom nogle af reglerne faktisk kan virke både unødvendige og komiske, ja, så er det altså sådan, at de er til for at sikre, at ingen kommer alvorligt til skade.

Undertegnede har netop været en ferietur sydpå. Udsigten fra hotellet var glimrende. Hver morgen kl. 07:00 gik 8-9 mand i gang med at renovere et mindre torv foran hotellet. Og hver morgen rullede gaffeltrucks frem til torvet med generatorer på paller. Der var nemlig langt mellem værktøj på batteri på pladsen. Men det er nu blot en iagttagelse, som nok har noget med arbejdsmiljø at gøre, men jo ikke handler om sikkerhed i den forstand. Medmindre man er god til at snuble i ledninger.

Til gengæld kan det nok være, at øjnene blev lange, da et par af folkene på pladsen gik i gang med at tilpasse fliser uden støvopsugning eller vådskæring. Og dog. For mens den ene skar, så hældte kollegaen vand fra en dunk ud over skæreskiven – ikke for at køle – men for at hindre støvudvikling. Og et eller andet sted, så er det jo en historie om, at man godt kan tænke sig om og beskytte sig selv og kollegaen, når man nu ikke har en maskine til vådskæring eller med udsugning.

På billedet kan man også se, at den ene har høreværn og sikkerhedsbriller på. Til gengæld er der ingen støvmasker.

Måske har den håndholdte og improviserede vandskæring mere noget at gøre med, at de to gæve folk arbejder i et område med mange hoteller – og derfor ikke vil skræmme turisterne væk ved at lægge støvskyer ud over hele torvet.

Pointen er, at du ikke skal følge sikkerhedsreglerne af hensyn til Arbejdstilsynet. Du skal gøre det for din egen og dine kollegers skyld!

Her kan du læse om, hvordan du skærer rigtigt i fliser

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11