23948sdkhjf

Første batteridrevet kroghejs i Danmark

Amager Ressourcecenter er først til at få leveret Multilifts nye Ultima 18Z.56 el-kroghejs

SAWO/NOPA i Stokkemarke har leveret det første Multilift Ultima 18Z.56-kroghejs til Amager Ressourcecenter – og dermed til en dansk kunde.

Dette kroghejs er nemlig det første i Danmark, der drives af lastbilens elektriske PTO-udtag – ePTO. Det vil sige, at lastbilen er 100 procent batteridrevet.

- ePTO er den miljørigtige løsning med et elektro-hydraulisk system, som er koblet sammen med den elektriske lastbils batterisystem, forklarer SAWO’s marketingkoordinator, Vivian K. Knudsen.

- Dette gør det muligt for chaufføren at arbejde elektrisk og derved fri for dieselmotorens støj og udstødningsgasser. ePTO gør det muligt at betjene hejset elektrisk ved hjælp af et plug-in-system, i stedet for køretøjets motor.

- Brug af elektrisk energi i stedet for almindelig dieseleffekt giver betydelige fordele, herunder forbedret energieffektivitet, generel lavere støjniveau og mindre miljøpåvirkning, samtidig med at det er muligt at arbejde indendørs.

Kroghejset har en tip- og optrækskapacitet på 18 ton. Krogen er hydraulisk tiltbar og forskydelig 1.100 + 1.250 mm. Hejset kan tage containerkasser på 3,8- 6,3 meter.

Hejset kan betjenes fra førerhuset og har hydraulisk underkøringskofanger. To elektriske sensorer aflæser om underkøringskofangeren er inde eller ude og kører selv kofangeren ind inden tip. Det er muligt at betjene underkøringskofangeren fra betjeningshåndtaget.

Det miljørigtige kroghejs er opbygget på en fuldelektrisk Scania L360 B6X2*4.

Amager Ressourcecenter (ARC) tager sig af alt med affald. De hjælper borgere og virksomheder af med affaldet på den miljø- og klimamæssige bedst mulige måde i fem kommuner i Storkøbenhavn. De arbejder fokuseret med miljø og klima, med det formål at genbruge/genanvende flest mulige materialer, så håndtering af affald bliver klimaneutralt.

Video1:

MULTILIFT kroghejs der drives af lastbilens el - hejs op

Video2:

MULTILIFT kroghejs der drives af lastbilens el - hejs ned

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082