23948sdkhjf

Giver du også svendene 350,- kr. i timen, mester !

Her skriver Mester Tidendes chefredaktør om aktuelle emner, som især berører små og mellemstore virksomheder

Selvom der er er udsigt til et forholdsvis voldsomt fald i aktivitetsniveauet fremover, så er kampen om kvalificeret arbejdskraft stadig benhård. Der ryger både 10 og 20 kroner og af og til også en halvtredser eller en hundredelap på timelønnen, når virksomhederne forsøger at hente folk hos konkurrenterne. Nogle steder kan især kvalificerede tømrer- og murersvende skruer timelønnen op til 350,- kr.

Når man køber arbejdskraften dyrt, ja, så siger det sig selv, at man skal have dækket omkostningerne ind ved at skrue prisen på ydelserne op. Men, sådan er det tilsyneladende ikke helt i øjeblikket. De prisstigninger, som hidtil er set i byggeriet, stammer mest fra materialepriserne.

Konkurrencen om opgaverne er stadig benhård. Og hverken de stigende omkostninger til arbejdskraft eller de stærkt stigende priser på energi, herunder brændstof til varebiler, lastvogne og maskiner, er tilsyneladende for alvor slået igennem på tilbudspriserne fra entreprenør- og håndværksvirksomhederne.

Det medfører et massivt pres både på likviditeten og indtjeningen. Er man kommet i den båd, så er det faktisk ren russisk roulette at give tilbud på noget som helst. Hvis man som udgangspunkt ikke har beregnet sig et passende dækningsbidrag på opgaven, men bare krydser fingre for, at det går godt, så skal man seriøst overveje om man i det hele taget skal have en virksomhed kørende i byggebranchen.

Hvis du, som virksomhedsejer, har tid og råd til at tage på ferie, ja, så skal du lige bruge en dag eller to på at revurdere situationen og få positioneret og justeret din virksomhed og dine ydelser til den aktuelle konkurrencesituation.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109