23948sdkhjf

Tage mangler træ: – Der er nogle, der udnytter situationen

– Egetræ fra Ukraine er no-go i øjeblikket. Vi har været heldige at finde lidt i Tyskland, Rumænien og rundt omkring, men det er både dyrere og af dårligere kvalitet. Og så er der knaphed på træ, fordi kineserne i øjeblikket opkøber alt det, de kan få fingre i. Det er voldsomt!

Sådan siger Tage Odgaard, direktør hos frontproducenten Frontego, til Nordjyske.

På fabrikken i Nykøbing Mors oplever han i øjeblikket ingen problemer med at få ordrer i bogen, men det kniber alvorligt med at skaffe det råmateriale, lågerne skal fremstilles af. Som en ny undersøgelse fra Træ- og Møbelindustrien, TMI, viser, er det ikke mindst træet, der er blevet rift om, og hos Frontego oplever man, at det rammer kvaliteten.

– Der vil altid være spild på træ, men på de partier egetræ, vi har fået ind på det seneste, må vi kassere op til 40 procent. Og hvis du så skal give 26.000 kroner pr. kubikmeter, hvor du før betalte 11-12.000 kr., står vi over for en fordyrelse, som gør, at vi allerede nu bør følge den prisstigning, vi meldte ud til vores kunder 1. maj, op med en ny forhøjelse. Men det er vi tøvende over for. Vi risikerer, at markedet svinder ind, fordi slutkundernes leveomkostninger bliver så høje, at de fortrækker at betale varmeregningen frem for at købe nyt køkken, siger Tage Odgaard.

Så hellere holde igen og håbe på, at verdenssituationen stabiliserer sig, lyder ræsonnementet fra Tage Odgaard, der også er formand for Dansk Industri Thy-Mors. Han har samtidig en opsang til træ- og møbelindustriens leverandører.

– Der er desværre nogle af dem, som udnytter situationen som følge af krig og knaphed. Et par grossister i Danmark har jeg mistænkt for at lægge 50 procent på salgspriserne, selv om deres omkostninger kun er steget med 30. Man kan se det på de regnskaber, der bliver offentliggjort, at virksomheder, der klynkede, kommer ud med større overskud end det foregående år. Der er nogen, som udnytter situationen, måske i lyset af, at medierne hele tiden udbasunerer, hvor dyrt alting er blevet, siger Tage Odgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08