23948sdkhjf

Pengene passede alligevel – hospitalet i Viborg opbygger etage

Inden længe kan ombygning og renoveringen af etage 10 i Regionshospitalet Viborg hvide højhus fra 1986 gå i gang, så de indlagte ortopædkirurgiske patienter får bedre forhold og det fysiske arbejdsmiljø et løft.

- Vi er utroligt glade for, at vi nu alligevel får mulighed for at bygge et af hospitalets eksisterende sengeafsnit om, sådan som vi havde planlagt fra starten, påpeger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse om projektet.

Ombygningen var oprindeligt en del af det omfattende kvalitetsfondsbyggeri, men det blev sat på hold i forbindelse med byggeriet af nyt akutcenter og nødvendigheden af at reservere økonomi til eventuelle uforudsete udgifter og fordyrelser. Nu er hospitalet imidlertid så tæt på afslutningen af de forskellige dele af kvalitetsfondsprojektet, at det har vist sig muligt at gennemføre den oprindeligt planlagte ombygning.

Der er afsat mere end 15 mio. kr. til etagerenoveringen.

Renoveringen opgraderer sengeetagen til moderne standard. Det betyder blandt andet, at fire-sengsstuer bliver bygget om til to-sengsstuer, mens to-sengsstuer bliver ændret til en-sengsstuer. Der bliver også bygget nye og større badeværelser med direkte adgang fra de enkelte sengestuer.

Ombygningen af sengeetagen forventes at blive projekteret i løbet af efteråret, så det praktiske byggeri kan gå i gang i 2023.

Ud over ombygningen af etage 10, ventes byggeriet af et nyt intensiv afsnit at blive sendt i udbud senere på året, ligesom en udvidelse og renovering af Hjerteklinik også fortsat er en del af kvalitetsfondsprojektet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094