23948sdkhjf

Erhvervsskole investerer i en ordentlig Biesse

En større ombygning finder i øjeblikket sted på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasiers snedkeruddannelser i Herning. De nye rammer bliver ifølge skolen selv et drømmescenarie for kommende studerende på skolen, og uddannelsesleder, Rasmus Holten glæder sig blandt andet over, at de eleverne får mulighed for at prøve det sidst nye indenfor maskiner og materialer.

Rasmus Holten slår nemlig fast, at danske lærlinge er et stærkt aktiv i virksomheden, når de har det rette mindset kombineret med den nyeste viden. Som uddannelsesinstitution stiller det krav om, at man tilbyder gode faciliteter, og det har fået Herningsholm til at investere i en ny Biesse Rover A 1532, som ifølge skolen er et topmoderne CNC bearbejdningscenter med en god værktøjspakke og et hav af licenser indenfor CAD/CAM-systemet B-Solid.

Faglærer Jesper Jespersen mærker også, at elevernes krav og interesser har ændret sig over tid. I dag er de langt mere engageret i faget end tidligere og især undervisning i CNC-bearbejdning står højt på de studerendes ønskeliste. Han glæder sig derfor til snart at kunne undervise i CNC bearbejdning på den nye Biesse Rover A og ikke mindst undervise de studerende i anvendelsen af B-Solid.

– Unge mennesker er bare knivskarpe til at tage nye digitale systemer i brug, og vi ved, at disse kompetencer er efterspurgte af virksomhederne, så det er en win-win for alle parter, slår han fast.

Spørger du Rasmus Holsten om, hvorfor man har valgt en Biesse CNC-maskine, forklarer han det således.

– Vi anser ”Biessen” med tilhørende værktøj som et stærkt tilvalg til den brede palette, som skolen har i dag. Købet er dermed ikke et fravalg af andet. Vi er hele tiden nysgerrige på, hvordan vi kan holde os opdateret og være repræsentant for det lærlinge møder ude i virksomhederne. I bund og grund handler det om, at eleverne kommer herfra med gode vaner, ordentlighed, arbejdsomhed og med en styrket nysgerrighed på at lære mere, så de er med til at holde faget udviklende.

I første omgang er det dog underviserne, som skal undervises. 6 af de 10 undervisere skal i løbet af efteråret på op til 7 dages kursus i CAD/CAM-systemet B-solid, og et par stykker besøger fabrikken og møder teknikkerne bag maskinen i Italien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109