23948sdkhjf

De første elektriske skraldebiler fra Mercedes-Benz skal til Danmark

Renovationsvirksomheden Urbaser har bestilt 35 elektriske Econic til Danmark

Nu begynder serieproduktionen af den elektriske Mercedes-Benz eEconic, og det allerførste eksemplar har kurs mod Danmark. Det er renovationsvirksomheden Urbaser, som har bestilt 35 styk af den nye el-lastbil, som inden længe vil kunne ses – men næsten ikke høres – på de danske veje.

De 35 elektriske lastbiler vil blive leveret løbende og skal efter planen køre i fast rutekørsel i flere større danske byer senere i år.

Totalvægt op til 27 ton

Den nye Mercedes-Benz eEconic har en tilladt totalvægt på 27 ton og er udstyret med to el-motorer, som hver leverer en effekt på 330 kW med mulighed for peak-ydelse på op til 400 kW. Dertil kommer en batteripakke med en samlet kapacitet på 336 kWh, som kan lades med en effekt på op til 160 kW.

Den elektriske drivline sikrer ikke alene et overbevisende og støjsvagt kraftoverskud, men optager også mindre plads. Det har blandt andet gjort det muligt at udforme cockpittet med helt fladt gulv til gavn for rummelighed og endnu bedre ind- og udstigningsforhold.

Endelig er sikkerheden blandt andet optimeret med femte generation af den aktive bremseassistent Active Brake Assist, som hjælper føreren med at bremse i nødsituationer.

De første eksemplarer af den nye Mercedes-Benz eEconic forventes leveret i Danmark i slutningen af sommeren.

Direktør: Ingen bekymringer

Omstillingen fra diesel- til elkraft stiller både krav til opladningsfaciliteter og ruteplanlægning, men det bekymrer ikke administrerende direktør hos Urbaser, Stefan Olin. De nye elektriske skraldebiler skal nemlig lades op om natten og er samtidig tiltænkt byruter, hvor rækkevidden ikke er en hindring.

- Vores opgave består i at afhente affald på en måde, så vi støjer, sviner og generer mindst muligt, og her er eEconic ideel, siger Stefan Olin og tilføjer, at mange af virksomhedens medarbejdere allerede glæder sig til at komme ud at køre i de nye lastbiler.

- Fremtiden jo elektrisk, og den udvikling vil vi gerne støtte op om.

Hos Mercedes-Benz Trucks i Danmark er der også begejstring at spore.

- Den store ordre indvarsler begyndelsen på en elektrisk fremtid for den tunge transport, siger Mikael Voigt, der er eMobility og PR-manager for Mercedes-Benz trucks Danmark.

- Econic har længe været den foretrukne lastbil i renovationsbranchen, og med den elektriske Econic ser vi frem til at forsvare vores førerposition.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11