23948sdkhjf

Leasing- og gulplade-biler – bøder kan være på vej efter kontrol

Flere leasingkontrakter skal undersøges nærmere ligesom ejere af gulpladebiler undersøges for uretmæssigt at have kørt privat. Det er resultatet af Motorstyrelsens kontroller hen over sommeren – flest sager på Nordsjælland.

Sommertid er kontroltid for Motorstyrelsen. I løbet af sommermåneden har styrelsen i samarbejde med politiet undersøgt en række leasingbiler. Cirka 160 biler er undersøgt – godt 35 leasingkontrakter undersøges nu nærmere for at finde ud af, om der er betalt for lidt i registreringsafgift. Det oplyser Motorstyrelsen i en pressemeddelelse.

Motorstyrelsens kontroller blev gennemført onsdag, torsdag og fredag uge 29 i Nordjylland i samarbejde med Nordjyllands Politi og fredag og lørdag samme uge i Nordsjælland i samarbejde med Nordsjællands Politi.

I Nordsjælland var der fokus på leasing, og ud af de cirka 100 kontrollerede køretøjer, skal Motorstyrelsen nu undersøge, om 25 leasingkontrakter opfylder kravene til betaling af forholdsmæssig registreringsafgift. Hvis det ikke er tilfældet, skal der muligvis betales høje registreringsafgifter, da der typisk er tale om dyre biler.

Hvis leasingkontrakterne ikke opfylder kravene til betaling, skal der muligvis betales høje registreringsafgifter, da der typisk er tale om dyre biler.

Hvis Motorstyrelsens nærmere undersøgelser viser, at der ikke er betalt den korrekte registreringsafgift, vil ejeren af køretøjet blive opkrævet den manglende afgift. Motorstyrelsen vil desuden sende sagen til strafvurdering ved Skattestyrelsen, som står for at opkræve eventuelle bøder.

Den nordsjællandske kontrol resulterede også i, at Motorstyrelsen skal se nærmere på, om biler på gule plader er brugt til privat kørsel, så der skal betales privatbenyttelsesafgift. Motorstyrelsen benyttede desuden kontrollen til at placere vejledningsmateriale på gulpladebiler på p-pladsen ved Musik i Lejet i Tisvildeleje.

Udover Tisvildeleje foregik Motorstyrelsens kontrol i Nordsjælland blandt andet langs Strandvejen, i Rungsted, Gilleleje, Helsingør og Helsinge.

I Nordjylland foregik kontrollen blandt andet i området fra Aalborg over Frederikshavn til Skagen, i Fjerritslev, Hjørring og Løkken. Her blev knap 60 køretøjer kontrolleret, og 12 sager skal nu undersøges nærmere. Det drejer sig blandt andet om flere leasingforhold, beskatning af fri bil, privat brug af mandskabsvogne og udenlandske køretøjer, der muligvis skal indregistreres i Danmark, fordi ejeren har bopæl her.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094