23948sdkhjf

Tagpapkæmpe vokser og fordobler bundlinjen

Høj aktivitet i markedet og stigende priser har medvirket til væksten hos BMI Danmark, som blandt andet står bag tagpapproducenten Icopal

Der er fart på hos BMI Group Danmark, som står bag de kendte tagbrands Icopal og Monier.

Koncernen med hovedsæde i Nørresundby ved Aalborg øgede i fjor omsætningen med knap 5 pct. til 588 mio. kr. Samtidig blev selskabets bundlinje mere end fordoblet til 87 mio. kr. fra knap 37 mio. kr. i 2020, fremgår det af årsberetningen.

"Omsætningsstigningen kan primært henføres til selskabets vigtigste kerneprodukter, som har været påvirket af en stigning i markedet gennem det meste af 2021 samt prisstigninger primært på grund af øgede råvare- og energiomkostninger," skriver ledelsen. Det danske datterselskab i den britisk baserede BMI-koncern har i de seneste år været igennem en forenklings- og integrationsproces. Det har blandt andet medført, at selskaberne Icopal Danmark ApS og Monier ApS fusionerede pr. 1. januar 2021.

I den forbindelse blev selskabets navn ændret til BMI Group Danmark ApS, og selskabets aktiviteter i 2021 omfatter derfor begge selskabers aktiviteter, ligesom sammenligningstallene for 2020 er tilpasset, fremgår det.

BMI Group Danmark

BMI Group Danmark står bag de to største brands i tagbranchen, Icopal og Monier.

BMI Group med hovedsæde i London blev etableret i 1937 og er i dag en del af den amerikanske Standard Industries-koncern.

Har selskaber og produktionsfaciliteter i Europa, Asien og Afrika og mere end 9.500 medarbejdere verden over.

Kilde: BMI Group

Integrationsproces

Ifølge regnskabet har selskabet også i 2021 været præget af den igangværende integrationsproces mellem Icopal og Moniers danske aktiviteter.

"Selskabet har også i 2021 haft en meget tæt omkostningsstyring. Produktionsomkostninger er steget på grund af det øgede aktivitetsniveau. Salgs- og distributions- samt administrationsomkostninger er faldet til et mere normalt niveau, da 2020 omkostningerne var præget af store restruktureringsomkostninger," skriver ledelsen.

I regnskabet betegnes driftsresultatet på 94 mio. kr. som "tilfredsstillende".

I 2021 har BMI Group Danmark også gennemført en række mindre og mellemstore investeringer i selskabets fabrikker.

"Der er tale om investeringer, der fremmer effektiviteten, investeringer der øger arbejdssikkerheden samt endeligt investeringer der muliggør produktion af nye produkter," hedder det i ledelsesberetningen.

Desuden blev det besluttet at nedlægge produktionen på selskabets fabrik i Kastrup i 2021. Produktionen af en del af selskabets produkter er nu overtaget af et søsterselskab i Tyskland.

Forventer lavere indtjening

I det kommende år forventer BMI Group Danmark et aktivitetsniveau i markedet på niveau med 2021. Men med forskellige salgsinitiativer forventes en omsætningsstigning på 3 pct.

Driftsresultatet i 2022 forventes dog at lande på omkring 60 mio., hvilket er væsentligt under årets resultat.

Årsagen er ifølge ledelsesberetningen, at frasalget af produktionsaktiviteter til selskabet BMI Produktion Danmark ApS som led i ændringen i selskabsstrukturen vil medføre et lavere resultatniveau.

Siden regnskabsårets afslutning har BMI Group Danmark i øvrigt fået ny adm. direktør, nemlig Klavs Eske som startede i jobbet 1. maj. Han afløste Jørgen Erichsen, som er fortsat i selskabet og nu fokuserer på rollen som regionaladministrerende direktør.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125