23948sdkhjf

Håndsrækning til byggecentrene: Flere skal tænke bæredygtigt i byggemarkedet

– Vi vil gerne invitere landets byggemarkeder og byggecentre – store som små – til at udvikle og teste nye måder at formidle viden om bæredygtige materialevalg - og forhåbentlig gøre danskerne i bedre stand til at træffe mere bæredygtige valg, lyder det fra Kristine Virén, formidlingschef i Videncentret Bolius, i en pressemeddelelse fra Realdania.

Opfordringen skal være med til at besvare spørgsmålet: Hvordan får man danskerne til at vælge mere bæredygtigt, når de renoverer, bygger om eller bygger nyt?

For at få flere gør-det-selv-folk til at vælge bæredygtigt, uddeler Videncentret Bolius, Realdania og brancheforeningen Danske Byggecentre en pulje på 1 mio. kr., som nu kan søges af de danske byggecentre.

– Det kan være fysiske arrangementer, digitale kampagner eller andre indsatser, som kan understøtte en god dialog med kunderne og give dem mere viden om bæredygtighed, uddyber Kristine Virén.

Flertallet tænker ikke bæredygtigt i byggemarkedet

Når der skal vælges isolering og materialer til den nye tilbygning, eller når den gamle køkkenbordplade skal udskiftes, er det i høj grad i landets byggecentre, danskerne søger råd og vejledning. Det er dog de færreste gør-det-selv-folk, der tænker over bæredygtighed, når de handler i det lokale byggecenter, viser en ny undersøgelse fra YouGov foretaget for Videncentret Bolius og Realdania.

Tre ud af fire svarer, at de i mindre grad eller slet ikke har viden om bæredygtige byggematerialer. Og hele 63 pct. af de adspurgte har det stort set ikke i tankerne, når de står i byggemarkedet og skal købe ind til et bygge- eller renoveringsprojekt i deres bolig.

– Mens interessen for bæredygtige byggematerialer er vokset blandt de professionelle bygherrer og rådgivere, er den ikke rigtig nået ud i de danske hjem. Derfor er bæredygtighed desværre heller ikke i højsædet, når danskerne køber ind til egne byggeprojekter. Det vil vi gerne være med til at ændre – sammen med landets mange byggecentre, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11