23948sdkhjf

Drukner du også i unødvendige bygherre-krav om grøn dokumentation, mester?

Her skriver Mester Tidendes chefredaktør om aktuelle emner, som især berører små og mellemstore virksomheder

Det kan godt være, at debatten om byggeriets grønne dagsorden efterhånden får mange til at se sort eller rødt. Men, det er vigtigt ikke at lukke øjnene og se væk. Den grønne omstilling i byggeriet er i nemlig kommet for at blive og det er bygherrerne, som svinger dirigentstokken og stiller krav. Og ikke blot til de leverancer og materialer, som de efterspørger. Nu skal de bydende nemlig i stigende grad dokumentere egen virksomheds grønne profil, for eksempel i forhold til energiforbrug og CO2-regnskab, for at komme i betragtning til at byde på opgaven.

Selvom det absolut er vigtigt, at byggeriet tager sin del af slæbet med den grønne omstilling, så skal man måske holde en anelse igen med bare bevidstløst at øge kravene til dokumentation. Det er dyrt og tidskrævende for virksomhederne konstant at skulle forholde sig til nye krav om dokumentation. Særligt når kravene ikke direkte har noget med den givne opgave at gøre, men måske handler om, hvordan den bydende virksomhed håndterer energiforbruget på kontoret i firmadomicilet. Alt andet lige, så har den endeløse strøm af krav og dokumentation skabt et fordyrende led i byggeriets hårdt pressede værdikæde.

Ikke nødvendigvis et værdiløst led, men i nogle tilfælde et unødvendigt led.

Bygherrerne burde måske i langt højere grad fokusere på og stille krav til de materialer og affaldsmængder i forbindelse med opgaven, end at øge kravene om dokumentation for de bydendes egne forhold og interne, grønne arbejdsgange. Grøn omstilling er nemlig ikke et enten eller – det er et afbalanceret både og.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11