23948sdkhjf

Er du til sjældne luksusbiler, mester - bilsamling for millioner på auktion

Sjællandsk ejendomsmægler samlede på luksusbiler hele sit liv, og efterlod ved sin død over halvtreds pragtfulde køretøjer, som boet nu sætter på auktion 30. august.

Den tidligere ejendomsmægler i Slagelse, Henning Meyer, havde en livslang passion for skinnende lak, blank krom og spektakulære former, og han brugte megen tid, hjerteblod og penge på at finde, købe og vedligeholde de mange dyre og sjældne biler.

Da han afgik ved døden i 2019 stod datteren og arvingen Marie Therese Meyer ved en skillevej: Hun havde på den ene side mange gode erindringer helt fra barnsben om turen med faderen i forskellige skinnede luksusbiler – men det kræver mere end blot almindelig bilinteresse at holde så stor en bilsamling vedlige.

I samråd med familien tog hun derfor den svære beslutning at sælge faderens livsværk. Det bliver Campen Auktioner i Randers, der får opgaven. 30. august svinger auktionarius Finn Campen hammeren over de mange køretøjer, og det glæder han sig til:

- Vi har igennem årene fundet og solgt en del store bilsamlinger, men Henning Meyers her er simpelthen den bedste jeg har set.

Vi har igennem årene fundet og solgt en del store bilsamlinger, men Henning Meyers her er simpelthen den bedste jeg har set. Finn Campen, Campen Auktioner

Amerikansk Rolls-Royce

En af perlerne i samlingen var Amerikas dyreste og mest avancerede bil i slutningen af halvtredserne, en Cadillac Eldorado Brougham fra 1958, og den kan også blive auktionens mest indbringende bil:

- Der er kun lavet 704 af dem, og de var simpelthen en opvisning i alt hvad der kunne lade sig gøre i bilverdenen dengang, og derfor er de meget eftertragtede blandt samlere i dag, fortæller Finn Campen.

Den dyre Cadillac var reelt Amerikas bud på en konkurrent til Rolls-Royce, og sådan én fandt Henning Meyer også til sin samling – endda et eksemplar, der måske har tilhørt countrydronningen Dolly Parton, der udmærket kan have siddet og tronet i det mørkerøde læder og nydt den store luksuskrydser af en Phantom, der er en af de få britiske biler i samlingen.

Men der er faktisk en anden side af Henning Meyers bilinteresse, for mest de store luksusbiler dominerer, så samlede han i den helt modsatte ende af skalaen også på mikrobiler fra halvtredserne.

Hvis man tror at de er virkelig små kabinescootere også koster virkelig små penge, så kan det godt være man skal tro om igen: De er nemlig også blevet meget populære blandt samlere, og de dyreste af dem koster i dag som en fuldblods amerikanerbiler.

Til gengæld kan man som byder den 30. august håbe på det bedste, for der er ingen mindstepriser på bilerne, der alle sælges for det højeste bud. Dermed er der altså reelt en chance for at gøre et kup. Og sådan en chance ville Henning Meyer ikke selv havde ladet gå fra sig.

Se nøgletal for:
Læs mere om: amerikanerbil Bilauktion
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094