23948sdkhjf

Godt for den grønne omstilling - og træindustrien

Strammere klimakrav kan sætte ekstra fut under den grønne omstilling. Især med en kommende recession for øje

Det er godt for både Nordhavn og træindustrien, at det kommende råhus til Marmormolen anvender træ. Det siger formand i foreningen Træ i Byggeriet, Martin Tholstrup.

- Det er godt for træindustrien, men også godt at vi få et træbyggeri i Nordhavn, som ikke er af beton som så meget andet. Der er et højt CO2-aftryk, siger han og fortsætter:

- Det kan tjene som reference-projekt, men dem er der faktisk masser af i Danmark. Ofte er de dog skjult af et ydre, der ikke ligner træ.

Martin Tholstrup nævner i samme ombæring, at et projekt som eksempelvis Bygningsstyrelsens kommende domicil i Odense, kan være med til at vise vejen og at hæve anvendelsen af træ i den danske byggebranchen.

Strammere krav i recessionens lys

 Formålet for foreningen Træ i Byggeriet er, som navnet temmelig tydeligt signalere, er at øge anvendelsen af træ i den danske byggebranche. Det er ifølge foreningen ikke blot vigtigt i forhold til klimabevidsthed og kommende lovkrav, men også i lyset af konjunkturerne.

- Vi efterlyser, at staten stiller skrappere krav til byggerier og deres CO2-aftryk. Det er vigtigt, fordi vi er på vej ind i en recession, så mange vil falde tilbage til de velkendte løsninger. Hvis der er strammere krav, så tvinger det bygherrer, entreprenører og andre til at gå nye veje, men er der ikke et ”pull” i markedet, så sker der ikke noget, siger Martin Tholstrup og henviser til udviklingen hos vores nordiske naboer.

- Det kommer et krav i 2023, men det er lavt. Det skal være stammere, ligesom man har gjort i Norge. Det har øget hastigheden på den grønne omstilling. Mange af deres skoler er bygget i træ, og det har tvunget omstilling frem. Danmark har sat høje klimamål for 2030. Den her løsning kender vi allerede, og den kan bruges, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078