23948sdkhjf

PP Møbler går i rødt, men snedkermesteren har ikke været i tvivl: Retningen stod soleklar

Et tungt omstillingsår krydret med en pandemi farvede i fjor bundlinjen rød for Allerød-baserede PP Møbler. Hos den traditionsrige Wegner-producent bruger man dog ikke mange kræfter på at begræde udviklingen. I stedet glæder Kasper Holst Pedersen, tredje generation og snedkermester, sig over, at virksomheden i dag står fuldt tunet til fremtiden.

– Det er selvfølgelig altid federe at komme ud med overskud, så vi er ikke superbegejstrede, men det er heller ikke virkelig mærkeligt, at vi ender med et underskud, når man tager højde for, hvordan tingene har set ud, fortæller han med henvisning til de pandemibetingede prisstigninger på råvarer og fragt.

Mens priser og fragttider for alvor røg i vejret, gjorde ordreindgangen det samme.

– Og det blev et problem, fordi de nye priser tog lang tid for os at implementere. I takt med den stigende ordremænge blev vores leveringstid også markant forlænget, for vi kan ikke bare skrue op for produktionen, forklarer Kasper Holst Pedersen.

En soleklar retning

Grundstenen i PP Møbler er nemlig det gode og tidskrævende håndværk, understreger snedkermesteren, og sådan skal det fortsat være, selvom de seneste år har stået i moderniseringens tegn. En proces der har krævet investeringer og organisatoriske kræfter.

– Så vi har brugt meget tid på at modernisere, hvilket jo også kunne bruges som en undskyldning – men det ville være en dårlig en, for sådan en proces skal selvfølgelig helst ikke give underskud, lyder det med et grin.

Kasper Holst Pedersen er ikke et øjeblik i tvivl om, at omstillingen kommer til at betale sig, og set i det lys er et tab på 1,3 mio. før skat til at leve med. Derfor overvejede han heller ikke at sætte processen på hold, da pandemiens afledte effekter begyndte at æde af bundlinjen.

– Det gjorde jeg ikke af den simple grund, at likviditeten var fornuftig; vi havde pengene og behovene var så åbenlyse, fastslår han og understreger hurtigt, at det aldrig har handlet om en tvivl på familievirksomheden.

– Det stod bare soleklart for mig, hvor vi skulle hen, og det har jeg holdt fast i fra starten, lyder det.

Det er derfor heller ikke svært for Kasper Holst Pedersen at beskrive forskellene på det møbelsnedkeri, han i 2020 overtog det fulde ansvar for, og det han i dag står i spidsen for.

– I dag er vi en virksomhed med helt andre klare linjer igennem hele foretagendet. Vores medarbejdere ved, hvad de har at forholde sig til, vores planlægning er blevet langt stærkere, og vores organisation er blevet professionaliseret, også i forhold til økonomistyring. I dag kan jeg tage en udskrift af vores kontoplan og stole på de tal, jeg ser, lyder et par af de for Kasper Holst Pedersen vigtigste punkter.

Et svært skifte

Som tredje generation blev han del af en virksomhed i hastig vækst. I årene 1991 til 2011 voksede staben hos PP Møbler ifølge de gamle årsrapporter med bare ti medarbejdere til i alt 28. I 2021 var det tal mere end fordoblet, og i dag er Kasper Holst Pedersen dagligt ansvarlig for omkring 70 ansatte.

– Og det kræver selvfølgelig noget helt andet af en organisation. Vi har været de glade optimistiske snedkere, men det værksted er blevet til en mellemstor virksomhed, og over de sidste ti år er det gået lidt for hurtigt, til at vi har kunnet følge med, vurderer han.

Samtidig oplevede han udviklingen i virksomheden blive forsinket af et generationsskifte, der trak tunge veksler.

– Der var egentlig ikke uenighed om retningen, men vi var ikke enige om måden at gøre det på. Og så er det hårdt at drive familievirksomhed, fortæller Kasper Holst Pedersen.

Derfor har det også primært været en lettelse at tage det ansvar på sig, der ellers ude fra kan synes tungt af tradition og familiære forpligtelser.

– Det er faktisk svært at sætte ord på. Men det er lidt fantastisk, lyder det fra arvtageren, der forventer, at han snart kan høste frugten af sin første retningsgivende beslutning i front for familievirksomheden.

– De sidste syv-otte år, har det været kapaciteten, der var afgørende for, hvor meget vi kunne omsætte, og det er netop den kapacitet, vi har fokuseret på at løfte, fortæller Kasper Holst Pedersen.

Forventningen til indeværende regnskabsår lyder på en omsætningsvækst i niveauet 10-15 pct.

PP MØBLER ApS
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 24,518 25,503 23,066
Resultat før skat -1,303 0,496 0,193
Årets resultat -1,023 0,372 0,128
Status balance 42,279 35,268 34,320
Egenkapital 7,680 8,703 8,751
Antal ansatte 59 55 49
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: PP Møbler
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125