23948sdkhjf

Rapport: Nu bremser byggeriet op

Byggeaktiviteten i det igangværende kvartal er langt under niveau, lyder det fra analysefirma

Aktiviteten har været brandvarm i igennem første og andet kvartal, men 3. kvartal vil ende langt mere køligt.

Det er vurderingen i en ny kvartalsrapport fra data-virksomheden Byggefakta.

Det er til trods for, at der ifølge Byggefakta forventes første spadestik på bygge- og anlægsprojekter for 104 mia. kr. for hele 2022. Et beløb, der er 1 pct. højere end sidste år.

Men to tredjedele af de projekter er allerede sat i gang i årets første kvartaler, mener virksomheden. Og modsat ser aktiviteten i august og september ud til at være ”langt under niveau”, skriver Byggefakta.

”Samlet set ser 3. kvartal ud til at lande på et historisk lavt niveau”, hedder det i rapporten.

Forklaringen er blandt andet, at mange bygherrer, der skulle fløjte i gang på projekter i 3. kvartal, har indhentet tilbuddene i andet kvartal. De er derfor løbet ind i høje priser, længere forhandling med entreprenører, og nogle licitationer er også helt er skrottet, skriver selskabet.

Mindre boligbyggeri 

Det er blandt andet boligbyggeriet, der spås et fald, og som ventes at dale med 8 pct.

Der opleves i forvejen opbremsning i det almene byggeri, men nu forventes også nedsat aktivitet i det private byggeri, mener analysevirksomheden.

Samlet set ser 3. kvartal ud til at lande på et historisk lavt niveau Fra Byggefaktas rapport "Trends Q2 2022 for Byggebranchen"

Dertil kommer, at det er færre kommunale og regionale byggerier med opstart i år sammenlignet med tidligere år.

Dog er der ifølge rapporten stadig stor aktivitet i erhvervsbyggeri og inden for anlægsområdet. Her forventes en stigning på henholdsvis 40 pct. og 17 pct. målt på kr. og øre for igangsatte projekter.

Byggefakta medregner ikke Femern Forbindelsen i sin analyse, da projektets enorme omfang ifølge selskabet vil give et misvisende billede af byggeriets udvikling.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11