23948sdkhjf

Elementproducent med rekordstor ordrebog sender 35 ansatte hjem

En række kunder er gået konkurs, og nogle projekter ikke er landet som de skulle for den store betonelementproducent Contiga, som derfor har taget et markante skridt:

– Vi har set os nødsaget til at tage vores hjemsendelsesværktøj i brug og har sendt 35 medarbejdere hjem i tre uger, siger adm. direktør gennem de seneste to måneders tid, Henrik Holm Pedersen, til JydskeVestkysten.

Han fortæller dog samtidig, at Contiga står med en rekordstor ordrebog, så firmaets 450 ansatte får nok at se frem til. 

Hjemsendelsen af de 35 medarbejdere gælder da også kun tre uger med dagpenge, hvorefter de – forudsat de ikke har fundet andet arbejde – vender tilbage til elementproducenten.

Senest Contiga brugte hjemsendelse var ifølge HR-chefen Ken Bertram Winther i maj i år.

Ny direktør efter et tiår

Henrik Holm Pedersen blev præsenteret som ny adm. direktør i Contiga i juni i år. Han slog dengang på, at han ville prioritere medarbejdernes sikkerhed og udvikling.

– Contiga skal tilbyde de bedst mulige arbejdsforhold, og medarbejdernes sikkerhed vægter mere end noget andet for mig. Med gode forhold og udvikling af medarbejderne via opkvalificering gør vi Contiga til endnu mere attraktiv og sikker arbejdsplads, sagde Henrik Holm Pedersen i juni.

Henrik Holm Pedersen afløste Karsten Rewitz, der havde været adm. direktør for Contiga i ti år og stoppede ved udgangen af juni for i stedet at blive direktør i Give Elementer.

Kort før sin afsked udlagde Karsten Rewitz i maj måned Contigas 2021-regnskab for Licitationen. Regnskabet bød på en omsætningsfremgang på cirka 125 mio. kr. til 675 mio. kr., men også et resultatfald før skat til 12,5 mio. kr. mod 60,6 mio. kr. i 2020. Efter skat var 2021-resultatet på 9,9 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109