23948sdkhjf

Svensk facadefirma skal renovere en af Danmarks største andelsboligforeninger

Opgaven omfatter 170 lejligheder og 10 erhvervslejemål og løber op i ca. 44 mio. kr. 

Den svenske koncern Fasadgruppens danske datterselskab Byens Tag & Facade har vundet en omfattende renovering hos A/B Vanløsegaard, der er blandt landets største andelsboligforeninger.

Det oplyser Fasadgruppen i en pressemeddelelse.

Opgaven omfatter en renovering af foreningens arkitekttegnede ejendom i København og tæller 170 lejligheder og 10 erhvervslejemål. Arbejdet påbegyndes i foråret 2023 og står på i godt og vel et år.

Der er tale om en omfattende opgave for Byens Tag & Facade med en ordreværdi på omkring 44 mio. kr.

I projektet indgår blandt andet energioptimering af eksisterende ventilationsanlæg, udskiftning af cirka 5.200 kvm tag og solceller monteres mod gården. Derudover skal der etableres nyt vaskeri og lokal udnyttelse af regnvand (LUR-projekt) i form af bedre udnyttelse af regnvand. Renoveringsprojektet har fået tildelt midler fra Københavns Kommunes byfornyelsespulje.

A/B Vanløsegaard er opført i 1923-24 og er tegnet af den prisbelønnede arkitekt Arthur Carl Johann Wittmaack. Wittmaack har desuden tegnet flere ikoniske københavnske byggerier så som Axelborg, Park Bio, Absalons Kirke samt Østerbro Svømmehal og det daværende nationalstadion Københavns Idrætspark.

– Vi er glade for tilliden fra Andelsboligforeningen A/B Vanløsegaard og for at få muligheden for at renovere en ejendom af den kaliber. Alle Byens Tag & Facades kernekompetencer kommer i spil i sådan et projekt og vi er stolte af, at endnu en stor andelsboligforening satser på energieffektiviserende tiltag, siger Peter Andersen, forretningsområdechef i Fasadgruppen Danmark, i pressemeddelelsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125