23948sdkhjf

Teknikfirma får mere end dobbelt så mange forespørgsler - energipriserne er kun en af forklaringerne

Efterspørgsel efter løsninger til optimering af energiforbruget i industri- og produktionsvirksomheder stryger i vejret

Stigende energipriser kombineret med krav til bæredygtighedsrapportering kan tydeligt mærkes hos teknikfirmaet Cbre Intego, hvor efterspørgsel efter løsninger til optimering af energiforbruget i industri- og produktionsvirksomheder stryger i vejret.

Firmaet er teknisk servicepartner for mere end 1.000 store, mellemstore og mindre produktionsvirksomheder. De seneste måneder har interessen i Cbre Integos ydelser udmøntet sig i mere end dobbelt så mange forespørgsler på energioptimeringsprojekter end sidste år, oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

– Vi får i øjeblikket mange henvendelser fra store produktionsvirksomheder, der jagter de store, åbenlyse ”energisyndere” i produktionen, og som gerne vil konvertere fra naturgas til for eksempel biogas qua de meget højere priser på gas afledt af konflikten mellem Ukraine og Rusland, fortæller Torben Skov-Dahl, som er salgschef i automationsafdelingen hos Cbre Intego, i pressemeddelelsen.

– Men vi får samtidig også flere henvendelser end tidligere fra virksomheder, som ønsker en komplet gennemgang af hele produktionens energiforbrug, som de efterfølgende vil bruge som grundlag for indsatser og investeringer i at reducere forbruget af energi, fortsætter han.

Generelt melder firmaet om et stort uudnyttet potentiale for at mindske både energi- og trykluftforbrug hos de interesserede virksomheder.

– Derfor forventer vi også tiltagende aktivitet inden for det område blandt andet som følge af energiprisstigningerne, siger Torben Skov-Dahl.

Rapportering skaber behov

Af den samlede virksomhed har Cbre Intego i dag tre afdelinger med 60 medarbejdere, som på tværs af landet beskæftiger sig med automation og energioptimering, og ansætter løbende medarbejdere til at varetage de mange opgaver på området.

Det er ikke udelukkende de stigende energipriser, som får store industrivirksomheder til at henvende med henblik på at få reduceret deres energiforbrug, men også en øget miljøbevidsthed og bæredygtighedsrapportering samt skærpede krav til og dokumentation af CO2-aftryk har ifølge Torben Skov-Dahl skubbet på udviklingen:

– Hvor det før som udgangspunkt var større industri- og produktionsvirksomheder, er det nu også et stigende antal mindre virksomheder, der ønsker en fuld visualisering af, hvordan deres energiforbrug fordeler sig i produktionen, fortæller han og fortsætter:

– Det kan eksempelvis være underleverandører, som bliver mødt af krav fra kunder om dokumentation eller at reducere CO2-udledningen, og det er en tendens, som vi vurderer, vil sprede sig yderligere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109