23948sdkhjf

SMV Danmark: Regeringens plan viser ikke vej til flere hænder på arbejdsmarkedet

Brancheorganisationen SMV Danmark kritiserer regeringens 2030-plan for at være ukonkret.

- Regeringens 2030-plan er uambitiøs og et konkret løsningskatalog for, hvordan vi skaffer flere hænder, glimrer ved sit fravær.

Sådan siger administrerende direktør for SMV Danmark, Jakob Brandt, i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer efter regeringen netop har fremlagt deres 2030-plan, som udstikker de finanspolitiske fokusområder. I planen lægger regeringen op til at forbedre velfærden.

Regeringen lægger op til at afsætte fem milliarder kroner til velfærd, herunder sundhed, frem mod 2030.

Men hele planen mener SMV Danmarks direktør er for ukonkret.

- Hvis planen var et speciale på universitet, var regeringen dumpet, for den har ganske vist en korrekt problemformulering, men ingen plan for, hvordan man gør noget ved det. Der er behov for et grundigt reformarbejde, der skal skaffe flere hænder her og nu, siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMV Danmark i pressemeddelelsen.

Virksomheder står til at tabe

Regeringen foreslår desuden en gennemsnitlig årlig vækst i det offentlige forbrug på cirka 0,8 procent i perioden fra 2024 til 2030.

Det mener Jakob Brandt ikke er gennemtænkt.

- Inflationen og energikrisen tvinger befolkningen til at holde igen. Her havde det været langt mere klogt og anstændigt, hvis man havde udvist samme mådehold i en af verdens største offentlige sektorer frem for at lægge op til en markant udgiftsvækst i det offentlige. I stedet lader man de offentlige virksomheder støvsuge et i forvejen udmarvet arbejdsmarked. Mange mindre virksomheder, som trods alt står for at skabe vækst og velstand i dette land, står til at tabe kampen om arbejdskraft. Det er ikke gennemtænkt, siger Jakob Brandt i pressemeddelelsen.

Det økonomiske råderum udgør 48 milliarder kroner frem mod 2030. En stor del af pengene allerede er afsat til stigende udgifter til forsvar og sikkerhed. Derefter er der i alt 12,5 milliarder kroner tilbage.

Regeringen ønsker at afsætte 2,5 milliarder kroner til at skaffe mere tryghed i hverdagen. De sidste fem milliarder af de i alt 12,5 ledige milliarder kroner ønsker regeringen at bruge på bundne opgaver og uforudsete behov, lyder det i planen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11