23948sdkhjf

Storbrand i silo først slukket om adskillige dage

Det vil tage adskillige dage endnu at få slukket branden i den store silo med 56.000 ton træpiller på Studstrupværket nord for Århus – det vurderer Østjyllands Brandvæsen.

Branden i siloen blev opdaget torsdag 22. september, og siden har det voldt stort besvær at få bugt med branden, som også har været til stor gene for de direkte naboer, ligesom branden har kunne lugtes i store dele af lokalområdet.

Og branden er ikke sådan at få bugt med.

- Det er en glødebrand, som kræver enorme mængder af vand for at slukke, og de store mængder vand kan foranledige, at siloen bryder sammen, hvilket vil gøre slukningsarbejdet endnu vanskeligere. Så udfordringerne er en kombination af at få træpillerne ud og få dem oplagret og bortskaffet samtidig med, at slukningsarbejdet skal holdes i gang, siger presserådgiver hos Ørsted Carsten Birkeland Kjær.

Bruger kul i stedet for træpiller

Han fortæller, det endnu er for tidligt at sige noget om, hvad der er årsagen til branden.

- Første prioritet er at slukke branden, og derefter har vi en opgave med at finde ud af, hvordan vi forhindrer, at en sådan hændelse gentager sig, siger Carsten Birkeland Kjær.

Han oplyser, at blok 3, som er den enhed, der normalt benytter træpiller som brændsel, har været i stand til at opretholde driften under hele branden – men kører på kul i stedet for træpiller for øjeblikket. Og det vil fortsat være muligt, indtil siloen er reetableret efter branden.

- Vores forventning på nuværende tidspunkt er, at værket ikke bliver i stand til at benytte træpiller som brændsel denne vinter, siger Carsten Birkeland Kjær.

Cirka 225.000 aarhusianere modtager fjernvarme fra Studstrupværket.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11