23948sdkhjf

Dansk Håndværk: Håndværkerfradrag kan nedsætte varmeregningen og afbøde noget af energikrisen

Genindfører politikerne håndværkerfradraget vil det lige nu få dobbelt effekt fordi energipriserne er så høje, mener Dansk Håndværk

Flere borgerlige partier lover nu at de vil genindføre det grønne håndværkerfradrag, hvis de danner regering efter valget. Og det haster med en politisk beslutning om fradraget, lyder det fra Dansk Håndværk:

- Rigtigt mange bygninger sender store mænger af energi ud til gråspurvene. Det gælder særligt ældre huse, hvor selv små forbedringer hurtigt vil kunne mærkes på varmeregningen. Men på grund af inflation og usikkerhed tøver mange med at komme i gang. Men jo før vi kommer i gang med at få udbedret fejl som utætte vinduer, døre, uisolerede lofter og andre utætheder i bygningens klimaskærm, des hurtigere vil vi se resultatet på familiernes økonomi og samfundets brug af olie, gas og elektricitet, forklarer direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen i en pressemeddelelse.

Mange får dobbelt fordel

Ifølge forudsigelserne vil energikrisen ikke alene kunne mærkes i de kommende måneder – den kan blive endnu værre næste vinter på grund af lager- og forsyningssituationen. Derfor tæller hver måned, hvis landets håndværkere skal klare de mange fejl på landets boliger:

- Genindfører politikerne håndværkerfradraget vil det lige nu få dobbelt effekt fordi energipriserne er så høje. Forbedringer vil kunne mærkes på varmeregningen, så snart håndværkeren er færdig og samtidigt lettes familiernes økonomi på grund af skattefradraget. Og de husejere, der bor i de dårligst isolerede boliger får endda en ekstra fordel. Meget tyder nemlig på at EU fra 2030 vil kræve, at de dårligst isolerede bygninger skal forbedres, så de rykker en energiklasse op. Og fra 2033 vil der blive krævet endnu et trin op ad stien for dem, der i dag ligger i den dårligste eller næst dårligste energiklasse, forklarer arbejdsgiverdirektøren.

Kan holde flere i job

Dansk Håndværk håber at valgkampen kan få flere partier til at love genindførelse af håndværkerfradraget, så der bliver bred enighed om at fastholde det de kommende år.

- Lige nu ser vi ind i en periode, hvor aktiviteten i byggesektoren falder. Det vil betyde at virksomheder får lavere indtjening og derfor må reducere antallet af medarbejdere. Her kan fradraget også være med til at holde flere i job og stimulere samfundsøkonomien på en sund måde, fremhæver Morten Frihagen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny rekord i bæredygtighed: Fremtidens byggeri ligger i Sydhavnen
Private har taget, hvad de kan bruge - nu går nedrivning ind i ny fase
Stigning i indbrud i varebiler - sådan holder du tyvene ude!
DI tager på roadshow om nye EU-krav: Det er en kæmpe opgave
Håndværker skød sig i kinden med sømpistol
Håndværkerforening har været Silkeborgs faste støtte i 160 år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.125