23948sdkhjf

Fik stjålet træ for mere end en kvart million: Nu vil alle hjælpe

Silkeborg Kommune har fået flere henvendelser fra firmaer med træ på lager, der gerne vil hjælpe ovenpå det enorme trætyveri fra kommunen

Det var et ærgerligt syn, der mødte Silkeborg Kommune tidligere på måneden, da der var blevet stjålet træ for op imod 350.000 kr.

Men nu er Poul Erik Thystrup fra naturteamet i kommunen en smule mere optimistisk. Der er nemlig kommet flere henvendelser fra private firmaer, som har træ til overs og er villige til at forhandle med kommunen. Det skriver TV2 Østjylland.

- Vi har fået henvendelser fra tre-fire firmaer som et savværk og hegnsfirma, som prøver at finde ud af, hvad de kan levere og til hvilken pris, fortæller Poul Erik Thystrup til TV2 Østjylland.

- Det er meget positivt, at der kan komme det ud af det, og folk træder til og hjælper. Selvom de selvfølgelig også gerne vil tjene penge, siger han.

Rammer planlagt projekt

Han har tidligere vurderet, at der er mangler træ for 300.000-350.000 kr., som blandt andet skulle have været brugt til brænde, vedligehold, hegn og en trappe på Sejs Hede.

Trappen kommer til at blive udskudt, fortæller Poul Erik Thystrup, mens han håber, at resten af vedligeholdelsen kan gennemføres.

Den seneste tilbagemelding fra kommunens leverandør er nemlig også en smule mere optimistisk, end den var i første omgang.

- Det ser måske ikke så sort ud. Leverandøren ser lidt mere optimistisk på det end for som for 14 dage siden, siger Poul Erik Thystrup.

Der er ikke sagt ja til nogen aftaler endnu, da der lige skal findes penge til det. Derfor forestiller han sig eksempelvis en mindre portion træ nu og en større investering efter nytår.

- Spørgsmålet er, hvornår vi kan skaffe tingene og plankerne. Jeg regner med, vi kan klare os med almindelige vedligeholdelse. Og det er jo bedre end ikke at kunne det, så vi ikke kommer bagud, ræsonnerer Poul Erik Thystrup.

Flere tyverier

Det stjålne træ lå ikke bag lås og slå, men det kommer al træ til fremover. 

Kommunen har den senere tid oplevet, at alle steder, der kunne tilgås med trailer, er blevet udsat for tyveri. Han har også tidligere vurderet, at tyveriet må være foregået med traktor eller lastbil, som er kørt flere gange.

En større mængde hegnspæle, der også lå på det udendørs lager, blev efterladt af tyvene og blev kort efter opdagelsen af tyveriet fjernet til et sikkert sted.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08