23948sdkhjf

Ren chikane og hykleri, at politikerne ikke luger ud i de administrative byrder

Her skriver Mester Tidendes chefredaktør om aktuelle emner, som især berører små og mellemstore virksomheder

Selvom vi alle godt ved, at politikerne i en valgkamp lover guld og grønne skove, så er det på grænsen til hykleri, når politikerne igen-igen lover flere penge til både sundhedsvæsenet og især psykiatrien samt skattelettelser i både top og bund.

Hykleri, fordi politikerne, når de har plantet deres bagdele på taburetterne i Folketinget, reelt set ikke gør noget ved problemerne. Eller i hvert fald ganske lidt og da slet ikke i det omfang, som de lovede under valgkampen.

Det samme gælder i forhold til erhvervslivet. Det er ikke alle partier, som vil yde støtte og tilskud til virksomhederne. Men, de er alle sammen klar til at gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark og de er meget enige om at gøre noget ved de administrative byrder, som langsomt, men sikkert klemmer livet ud af mange små og mellemstore virksomheder.

En analyse fra SMVdanmark viser, at selvstændige i gennemsnit bruger 3,5 time hver eneste uge på at indrapportere til offentlige myndigheder. Det svarer i alt til en ekstraudgift på over 50.000 kr. pr. virksomhed. Det svarer også til, at ca. 35.000 ansatte i virksomhederne arbejder fuldtid udelukkende for at tilfredsstille det offentliges indberetningskrav. Oveni kommer de mange offentligt ansatte, som sidder og administrerer de indsamlede data.

Det er jo et vanvittigt bureaukrati, som det tilmed er vanskeligt at skabe et overblik over. Indberetningskravene kommer nemlig fra mange forskellige myndigheder. Politikerne har tabt sutten og lover igen-igen at gøre noget ved tingene. Det eneste, de tilsyneladende kan blive enige om er at nedsætte endnu et regelforenklingsudvalg, som igen-igen ikke formår at bremse stigningen i antallet af administrative byrder.

Et af kravene til den politiker, som du sætter dit kryds ved den 1. november, bør derfor være, at han eller hun forpligter sig til at få skabt overblik over omfanget af administrative byrder. Dernæst skal der luges ud i byrderne og reglerne, så mange af de 35.000 ansatte, som i dag arbejder fuldtid i virksomhederne med at indberette, kan bruge tiden på mere produktive, lønsomme og meningsfyldte opgaver. Det samme gælder de offentligt ansatte, som tumler rundt med de mange data hos myndighederne.

For der mangler jo medarbejdere til rigtige opgaver i samfundet. Både i de private virksomheder og i det offentlige!

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172