23948sdkhjf

Målrettet kursus skaber ny kvalificeret arbejdskraft

Efteruddannelse i lønadministration og personalejura skal øge jobchancer for ledige

Fem ugers specielt tilrettelagt kursus i lønadministration og personalejura skal give ledige de ekstra kompetencer, som arbejdsmarkedet efterspørger i deres løn- og økonomiafdelinger

I den seneste beskæftigelsesreform lægges der vægt på, at ledige får en individuel og meningsfuld indsats. For at understøtte reformens ambitioner om et større fokus på den jobrettede indsats, har konsulent- og softwarevirksomheden Visma DataLøn og ProLøn A/S valgt at stille ressourcer og viden til rådighed i et projektsamarbejde med Københavns Kommune.

- Som en af landets større virksomheder føler vi et samfundsansvar for at være med til at hjælpe ledige tilbage på arbejdsmarkedet. Derfor kontaktede vi sidste sommer Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune for at se, hvordan vi sammen kunne udvikle et forløb til gavn for virksomheder og jobsøgende, fortæller adm. direktør Karina Wellendorph.

Resultatet er blevet et samarbejde med Københavns Erhvervshus om et 5,5 ugers uddannelsesforløb, hvor kursisterne bliver opkvalificeret til at håndtere lønadministration i små- og mellemstore virksomheder.

Bliver del af fællesskab

Hos Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning har projektleder Hanne Marie Andersen store forventninger til samarbejdet.

- Målet med beskæftigelsesreformen og kommunens indsats er, at de ledige opnår kompetencer, som bidrager til, at de får et job. Forløbet hos Visma DataLøn og ProLøn A/S taler rigtig godt ind i dét fokus vi har på at opkvalificere ledige med flere digitale og jobrettede færdigheder, siger hun og fortsætter:

- Med det særligt tilrettelagte forløb får de ledige en særlig oplevelse ud af opkvalificeringen inden for lønadministration og personalejura. For en periode oplever de også at blive en del af et hus, som beskæftiger rigtig mange mennesker inden for det fagområde, de selv ønsker at arbejde med, understreger Hanne Marie Andersen.

Stor efterspørgsel

Hun er overbevist om, at forløbet kan være med til at imødekomme det store behov, der er i mange af Hovedstadsområdets virksomheder for kvalificeret arbejdsarbejdskraft inden for løn og HR. Opgaver, der kræver særlig viden og kompetencer for at løse korrekt.

Det er et synspunkt, som Karina Wellendorph er meget enig i. Og i det nye uddannelsesforløb kan ledige lære at processe lønsedler i DataLøn og ProLøns softwaresystemer samtidig med, at de får indblik i den personalejura, der knytter sig til lønadministration.

- Rigtig mange af de virksomheder, der anvender vores lønprogrammer, efterspørger medarbejdere, der på hel- eller deltid kan sidde ude hos dem og varetage lønkørslerne og basale HR-funktioner. Med den særligt tilrettelagte uddannelse imødekommer vi både virksomhedernes behov for arbejdskraft og de lediges behov for opkvalificering, så de kan øge jobchancerne, siger Karina Wellendorph, som håber, at forløbet på sigt kan tilbydes i samarbejde med flere kommuner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156