23948sdkhjf

Efter stort tyveri af værktøj – nu får virksomheden DNA-mærket 1.900 stykker værktøj

Tyve slap afsted med op imod 300 stykker værktøj til et betydeligt beløb - nu har virksomheden mærket værktøjet med usynlig DNA-væske

Contiga, som fremstiller præfabrikerede betonelementer i Tinglev, havde ikke overvejet at bruge ressourcer på at DNA-mærke værktøj før uheldet var ude, og virksomheden blev udsat for et stort indbrud, hvor tyvene slap afsted med op imod 300 stykker værktøj til et betydeligt beløb.

- Det har foreløbigt ikke været muligt for politiet at finde frem til tyvene og det stjålne værktøj. Vi var samtidig nødsaget til at sætte virksomhedsdriften på pause i halvandet døgn, indtil vi fik fremskaffet nyt værktøj. Der er ingen tvivl om, at driftstoppet har kostet os dyrt, siger Thomas D. Holm, der er økonomi-, IT- og indkøbschef i Contiga.

Kort tid efter indbruddet fik Thomas D. Holm sat et akut møde i stand med Carl Ras og Unisecure Nordic for at fremskaffe nyt værktøj og få rådgivning om DNA-mærkning.

- Det kom bag på mig, at DNA-mærkningen ikke var dyrere taget i betragtningen af, hvor store omkostninger vi har haft efter indbruddet. Derfor takkede vi hurtigt ja til servicen, siger han.

GPS lokkeduer

Sammen med Contigas teamleder på lageret har Carl Ras bistået med at DNA-mærke 1.900 stykker el-værktøj, som også har fået integreret GPS lokkeduer. De sender et aktivt signal, som selv i store boligblokke og kældre kan spore en præcis lokation for, hvor enheden er.

- Når vi DNA-mærker værktøjet, påfører vi hvert produkt med en usynlig DNA-væske, der kun kan ses ved hjælp af UV-lys og gennem scanning af en stregkode på et mærkat, som politiet kan aflæse og slå op i en database. Bliver værktøjet stjålet, kan politiet dermed identificere og spore værktøjets ejer og gerningsstedet, fortæller salgskonsulent i Carl Ras, Christian Holdgaard Kuur Clausen, som har hjulpet med DNA-mærkningen hos Contiga.

- Contiga har en stor fabrik med el-værktøj fordelt over 35.000 kvm produktionshaller. Bare mærkningen af 100 stk. værktøj har taget ca. 10 timer, og det har taget flere uger at udføre DNA-mærkningen af alt værktøj, fortæller han.

Var ikke kommet i mål på egen hånd

- Vi havde ingen baggrundsviden eller indsigt i DNA-mærkningen på forhånd. Derfor har det været afgørende for os at få specialistviden fra Carl Ras og Unisecure Nordic om DNA-teknologien og DNA-mærkningens effekt for at være ordentligt rustet til at udføre arbejdet i praksis, fortæller han og tilføjer:

- Servicen har samtidig været helt i top og har ikke påvirket den daglige drift i Contiga. Vi har ikke selv tiden til at DNA-mærke alt vores værktøj, så uden Carl Ras hjælp, var vi nok ikke kommet i mål.

Carl Ras skal fremover DNA-mærke alt el-værktøj for Contiga for at forebygge fremtidige tyverier og indbrud, så risikoen bliver for stor i forhold til udbyttet.

Thomas D. Holm håber samtidig på at kunne inspirere andre virksomheder til at DNA-mærke deres værktøj, inden uheldet er omme:

- Jeg håber i bund og grund, at flere virksomheder vælger at sikre sig med DNA-mærkning af værktøj, så det får større konsekvenser for de kriminelle. Jo flere der gør det, jo større er chancen for at forhindre tyveri og indbrud i branchen, siger han

Fakta om DNA-mærkningen

Unisecure Nordic er eksperter i at skabe sikkerhed for kunder gennem forebyggelse og efterforskning af tyveri. Virksomheden sælger produkter til DNA-mærkning, varevognsikring samt tracking og sporing, der har til formål at holde de kriminelle væk og hjælpe politiet i deres efterforskning.

DNA-mærkningens produkter sælges også hos Carl Ras i alle engroscentre, og Carl Ras kan som de første på markedet også tilbyde at DNA-mærke og registrere værktøjet for kunderne.

Kilde: Carl Ras og Unisecure

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125