23948sdkhjf

Starter dagen i gummistøvler

Tidligere JFP-direktør, Jesper Friis Poulsen, er klar igen efter konkursen i juni måned

Jesper Friis Poulsen er i gang igen med et nyt byggefirma efter konkursen i JFP i juni måned. De første opgaver er allerede i bogen, og flere er på vej, lyder det fra den erfarne byggemand.

”Det er med en vis ydmyghed og stolthed, at vi endelig kan løfte sløret for vores fremtidsplaner og ikke mindst vores nye fælles selskab: Jysk Erhverv & Råhus A/S”, skriver Jesper Friis Poulsen og hans nye kompagnon, Jesper Sørensen, således i et opslag på LinkedIn om deres nye firma. 

De har begge titel af direktør og deler opgaverne imellem sig med. Jesper Friis Poulsen på erhvervsdelen og Jesper Sørensen på råhus. Jesper Friis Poulsen er dog eneejer ifølge Det Centrale Virksomhedsregister, CVR.

Jesper Sørensen har en fortid som montagechef og produktionschef i hedengangne JFP og derefter et kort ophold hos CJ A/S, hvor han skulle have stået i spidsen for en ny montageafdeling. Planerne blev dog skrinlagt efter blot en måned, fordi Jesper Sørensen sagde ja til en - dengang - ikke nærmere beskrevet "unik mulighed i et andet set-up, hvor han kan indtræde som medejer og dermed eftergå en personlig, mangeårig drøm." 

Firmaet vil udelukkende fokusere på områder inden for insitu beton, råhusmontage og erhvervsbyggeri, som er de to bagmænds kernekompetencer, fremgår det også.

Firmaet løfter også sløret for de første kunder og projekter: Ruten Plejehjem i Tingbjerg, som JFP i sin tid vandt, og som det nystiftede firma nu har kørt på i nogle uger. Hertil kommer boligprojektet Bendixminde i Odder, ”og mange andre i pipelinen”.

"Starter dagen i gummistøvler"

”Vi er stolte jyder der ofte starter dagen i gummistøvler ude på byggepladsen,” lyder beskrivelsen af tilgangen til opgaverne.

Tilgangen indebærer, at ethvert projekt vil starte med en grundig forventningsafstemning, der efterfølgende danner grundlag for en klar og entydig entreprisekontrakt, som sikrer sammenhæng mellem ønsker, kvalitet og pris, lyder det.

”Vi ved også, hvor vigtigt det er at være i dialog og forventningsafstemme under hele projektforløbet. Det giver større overblik og tryghed for vores kunder, og målet er hellere være på for- end bagkant.”

Konkursen i JFP

Det store herningensiske entreprenørfirma JFP – Jørgen Friis Poulsen gik konkurs i juni 2022 efter en egenbegæring. Og med det datterselskabet JFP – Murer & Tømrer, som havde 100 af koncernens 170 medarbejdere på lønningslisten.

Ifølge adm. direktør Jesper Friis Poulsen var årsagen til konkursen, at firmaet var løbet tør for likviditet, dels fordi bygherrer ikke ønskede at betale inden projekter var afsluttede, dels fordi håndværkere ville betales forud.

JFP blev grundlagt i 1972 og havde gennem årene været entreprenør på alt fra boliger og erhverv til sygehuse, plejecentre og andre offentlige byggerier - både i Jylland og på Sjælland.

Virksomheden havde kontor i København og Herning.

JFP beskæftigede cirka 70 funktionærer, der primært er ingeniører, konstruktører, projektledere, byggeteknikere og administrativt personale. Datterselskabet JFP Murer & Tømrer havde godt 100 ansatte fordelt på murere, tømrer og betonarbejdere.

Se nøgletal for:
Læs mere om: JFP Jesper Friis Poulsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.485