23948sdkhjf

Energiselskab vil motivere fremtidens grønne håndværkere med legater

Energi- og fibernetkoncernen Andel lancerer 2030-legater som et modsvar til manglen på faglærte. Legatet skal motivere og hylde de unge, der fra januar starter på en af de relevante uddannelser på de fem erhvervsskoler i Region Sjælland

Danmark har opsat et ambitiøst mål for reduktion af CO2-udledningen på 70% i 2030. Desværre tyder meget på, at der kommer til at mangle de faglærte, fx smede, VVS’ere og elektrikere, der skal føre den grønne omstilling ud i livet. Det er en samfundsudfordring, vi mangler løsninger på, mener Energi- og fibernetkoncernen Andel. 

Der mangler ’hænder’. Og det er en akut udfordring. Det ser vi allerede nu lysende klart, når vi søger faglærte. Så lad os fejre vores engagerede unge og hjælpe dem igennem en kompetencegivende uddannelse. Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Andel

Derfor lancerer de nu et deres 2030-legat, der skal modvirke den stigende, negative tendens til at unge fravælger erhvervsuddannelserne. Legater er helt bogstaveligt på 2030 kr. om måneden og gives i 12 måneder af uddannelsen på en af Region Sjællands fem erhvervsskoler. Det uddeles til studerende, der er optaget fra relevant uddannelse med henblik på grøn omstilling, såsom elektriker og smed.

- Vi har for kort tid siden lanceret vores ambitiøse strategi med milliardinvesteringer i grøn omstilling af energisystemet og samfundet generelt, lyder det i pressemeddelelsen fra Jesper Hjulmand, Andels adm. Direktør, der understreger, hvordan det er skønne spildte kræfter uden den nødvendige arbejdskraft:

- Der mangler ’hænder’. Og det er en akut udfordring. Det ser vi allerede nu lysende klart, når vi søger faglærte. Så lad os fejre vores engagerede unge og hjælpe dem igennem en kompetencegivende uddannelse. Det er det, vi vil med vores 2030-legat”.

Begejstring på erhvervsskolerne og blandt de unge

Blandt Region Sjællands fem erhvervsskoler og de unge er offentliggørelsen af legatet ikke overraskende blev positivt taget imod. Direktør på Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser Steffen Lund omtaler det som en stor dag og sig selv som en glad mand.

Vi tror på, at det kan få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, som kommer til at have en afgørende rolle i den grønne omstilling, for vi har bestemt brug for flere klimahelte ude på arbejdsmarkedet. Nick Jørgensen, medlem af Ungeklimarådet

- Det er afgørende for den grønne opstilling, at vi får flere faglærte med de særlige kompetencer som skal til. De mange midler til legaterne vil helt sikkert gøre, at flere vælger disse uddannelser, siger han ifølge pressemeddelelsen.

De samme store forventninger ses hos Ungeklimarådet, fortæller Nick Jørgensen også i pressemeddelelsen. Udover at være medlem i rådet er han også er i kombinationslærer som elektrikerved Vestas og Elcon. Han er fuld af forhåbning til, at det vil kunne motivere flere unge til at vælge en lignende vej i livet.

-Vi tror på, at det kan få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, som kommer til at have en afgørende rolle i den grønne omstilling, for vi har bestemt brug for flere klimahelte ude på arbejdsmarkedet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063