23948sdkhjf

Københavns Zoo får Tømrerprisen 2022

Tømrerprisen 2022 blev her til eftermiddag 8. november uddelt til Zoologisk Have København i forening med arkitekt Claus Pryds. Prisen, der uddeles af Københavns Tømrerlaug, gives for Zoolab. Bygningen blev opført i 2020 som en ny formidlingsbygning i Københavns Zoo. 

- Arkitekten Claus Pryds og Zoologisk Have København får Tømrerprisen 2022 fordi bygherre og arkitekt i forening har formået at løse opgaven, så funktion, arkitektur og beliggenhed spiller sammen på en yderst vellykket måde. Især også med havens øvrige bygninger og åbne rum, og at bygningens lette konstruktion til trods, så syner Zoolab med stor tyngde fint sammen med omgivelserne, lyder begrundelsen bag prisen i pressemeddelelsen.

Tømrerprisen uddeles årligt som en belønning til personer, firmaer, organisationer eller bygherrer, der har udført eller deltaget i et byggeri, hvor tømrerfaget har spillet en afgørende rolle. 

Det kan også være til byggerier, hvor trækonstruktioner indgår som en markant bygningsdel. Det er et krav, at både håndværk og materialer er af høj kvalitet. Med prisen følger et beløb på 150.000 kr. 

Claus Pryds modtager store roser for sit harmoniske design, der falder naturligt ind i omgivelserne, og for brugen af ofte oversete træmaterialer som krydsfinérplader og fyrretræ. Selv udtaler Claus Pryds, at Zoolab er designet med inspiration fra de historiske omgivelser og den smukke natur.

- Med et klart arkitektonisk udtryk båret frem af naturlige materialer og en poetisk fortolkning af skoven som habitat er det projektets ambition at skabe en robust ramme for de mange aktiviteter, huset skal fyldes med, forklarer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Digital sikkerhed kan give et forspring til konkurrenterne
Lokal anlægsentreprenør vinder stor driftsopgave i Holstebro
Som bevaringshåndværker bliver man en del af historien - med løsninger til fremtiden
Direktør for stort byggefirma: Vi blev nødt til at afskedige medarbejdere
Ny varehuschef i Bauhaus: Missionen er en arbejdsplads, hvor medarbejderne møder glade ind
Konkurser: Se hvilke virksomheder, som måtte dreje nøglen i den forløbne uge
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.141