23948sdkhjf

To synlige værktøjsproducenter får hæderspris på Fyn

Ejerlederne Torben Viby og Carsten Golles Laursen fra AM Tooling A/S har på få år femdoblet virksomhedens omsætning

Torben Viby og Carsten Golles Laursen er ejerlederne bag Odense-virksomheden AM Tooling, der netop har vundet prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn. AM Tooling har specialiseret i at fremstille alle former for værktøj og beskæftiger ca. 75 medarbejdere. De vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn for at være to ejerledere, som gennem handlekraft og ambitiøse visioner på få år har femdoblet omsætningen og skabt en virksomhed med en stærk og moderne kultur.

- Torben og Carsten er to modige ejerledere, som over årene har truffet nogle svære, men vigtige strategiske beslutninger, som har muliggjort AM Toolings succes. Det har været en særlig prioritering for de to ejerledere at kunne fastholde og tiltrække medarbejdere i den store vækstrejse, og det er de flot lykkes med, fortæller Claus Damhave, partner i PwC i Odense, som står bag hædersprisen sammen med Nykredit, Dansk Erhverv og Finans.

Kvinder, fleksjob og syriske flygtninge

AM Tooling er specialist i at producere alle former og størrelser for værktøj. Torben Viby og Carsten Golles Laursen driver i dag AM Tooling. I 2005 overtog de to ejerledere en mindre del af virksomheden, mens de i 2014 overtog alle aktierne med 50 pct. hver.

I en pressemeddelelse forklarer stifterne af hædersprisen Årets Ejeleder, at Torben og Carsten er to ejerledere med visioner og fremsynethed. Torben og Carsten deler gerne ud af deres ansvar, særligt til de unge medarbejdere. 

De to ejerledere ønsker diversitet i deres virksomhed ift. både køn og etnicitet. De har en kvindelig værktøjsmager ansat og er åbne for at ansætte medarbejdere med anden herkomst end dansk. I øjeblikket har Torben og Carsten to ansatte i fleksjob og har haft flere syriske flygtninge ansat.

- Fremsynethed, mod og ambitioner er egenskaber, som karakteriserer de to ejerledere godt. Torben og Carstens finansielle og vækstmæssige fokus sammenholdt med deres evne til at skabe en sund arbejdsplads, som medarbejderne er glade for at være en del af, giver dem gode forudsætninger for at fortsætte den anerkendelsesværdige udvikling i fremtiden, fremhæver Claus Damhave.

Ambitiøse og synlige

Hos Dansk Erhverv er man heller ikke i tvivl om, at Torben Viby og Carsten Golles Laursen er de rette vinder af Årets Ejerleder 2022 på Fyn:

- Torben Viby og Carsten Golles Laursen er indbegrebet af et godt ejerleder-DNA. De er to ambitiøse og synlige ejerledere, der går forrest, og som ikke er bange for træffe svære beslutninger og følge en strategi. Torben Viby og Carsten Golles Laursen fortjener anerkendelse for den flotte udvikling, de har skabt i AM Tooling, siger Gitte Lillelund Bech, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

Fastholder håndværksmæssige kompetencer

AM Tooling blev etableret af to odenseanske værktøjsmagere, Hardy Mackenhauer og Bent Andresen, for 50 år siden. Torben Viby og Carsten Golles Laursen er 3. generationsejerledere og også uddannet værktøjsmagere, ligesom de to ejerledere før Torben Viby og Carsten Golles Laursen var det.

- I tråd med AM Toolings lange og unikke historie har Torben Viby og Carsten Golles Laursen holdt fast i de håndværksmæssige kompetencer og uddannelse af unge håndværkere. Uddannelse af medarbejdere og uddelegering af ansvar er to områder, der har høj prioritering for ejerlederne, og noget som har været med til at sikre en høj medarbejdertilfredshed i AM Tooling, siger Lars Holm, centerdirektør i Nykredit i Odense i en pressemeddelelse i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Digital sikkerhed kan give et forspring til konkurrenterne
Lokal anlægsentreprenør vinder stor driftsopgave i Holstebro
Som bevaringshåndværker bliver man en del af historien - med løsninger til fremtiden
Direktør for stort byggefirma: Vi blev nødt til at afskedige medarbejdere
Ny varehuschef i Bauhaus: Missionen er en arbejdsplads, hvor medarbejderne møder glade ind
Konkurser: Se hvilke virksomheder, som måtte dreje nøglen i den forløbne uge
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.125