23948sdkhjf

Efter tre kvartaler - stor teknikentreprenør rammer forventningerne

GK Danmark leverer ved udgangen af årets tredje kvartal stabilt og i tråd med forventningerne, bemærker teknikentreprenørens norske ejer, GK Gruppen, i en kommentar til netop offentliggjorte kvartalstal.

”Dette til trods for at markedet er præget af opbremsning som følge af markante prisstigninger på materialer det første halve år, samt inflation og energikrise i andet halvår,” lyder det uddybende.

Teknikentreprenørens driftsindtægter i Danmark var konkret på 286 mio. kr. per 3. kvartal mod 303 mio. kr. på samme tidspunkt i 2021.

– Vores konstante fokus på risikostyring og effektiv eksekvering sikrer lønsomme projekter, hvilket bidrager til, at vi når budgettet for tredje kvartal som planlagt, fortæller adm. direktør Jørgen L. Christensen fra GK Danmark i en kommentar til kvartalstallene.

– Ud over indfrielse af de forventede synergier ved opkøbet af Dantherm og OK Energitekniks serviceforretninger, har vi i tredje kvartal mærket effekten af den tværfaglige PMO-enhed, vi har etableret til større projekter, fortsætter GK-direktøren og uddyber:

– PMO udgør nu en væsentlig del af vores omsætning, hvortil enheden og vores organisering bidrager til, at vores kompetencer kommer i spil tidligere i byggeprocessen. Dermed kan vi fra GK’s side i større omfang langt hurtigere bidrage til at forløse det potentiale, der er ved digitalisering og energioptimering med intelligent bygningsdrift.

Ordreindgangen betegnes ”tilfredsstillende” i 2022, og ordrereserven var per 30. september på 119 mio. kr.

Vil fastholde sin position via nye markeder

GK Danmark har for nylig vundet kontrakt på styring af de tekniske fag på kulturhuset The Hive for Bikubefonden, ATP Ejendommes nybyggeri Vibenhus samt Gribskov Sundhedshus.

Jørgen L. Christensen påpeger, at netop tværfaglighed er et væsentligt forretningsområde for teknikentreprenøren. 

Som følge af et stagnerende marked vil selskabet afsøge nye markeder i 2023 for at fastholde positionen i Danmark.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094